24 fine gaver til julekalenderen

Usikker på hva du skal putte i julekalenderen i år? Vi har satt sammen 24 gode forslag – med alt fra smakfull kaffe og velduftende lys, til myke håndklær og interiør.

En god håndsåpe er en perfekt kalendergave man alltid har bruk for. Reverence Aromatique Hand Wash fra Aesop består av en aromatisk blanding med botaniske ekstrakter og finmalt pimpstein som skånsomt renser, eksfolierer og etterlater hendene glatte, rensede og forfrisket. Så deilig!

Reverence Aromatique Hand Wash, 320 kr, Aesop.

Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe. Denne kaffen har noter av blåbær, fersken og karamell, og er perfekt å nyte på mørke desembermorgener.

250 gram kaffebønner fra Kenya, 205 kr, Kokko Store.

Skal man drikke espresso, skal den også drikkes i ordentlige espressokopper. Disse espressokoppene i glass fra Zara Home liker vi ekstra godt, og vil være perfekte til pakkekalenderen!

Espressokopp, 29 kr, Zara Home.

Dette lille fatet i metall kan brukes under kubbelys og eller til å oppbevare smykker. Perfekt kalendergave.

Metallfat, 49 kr, HM Home.

Putevar i deilig kjemmet bomullspercale i en lekker brun farge – en fin måte tilføre litt varme til soverommet.

Finnes i to ulike størrelser og fem forskjellige farger. Pris fra 50 kr, Ellos.

Disse fine håndklærne i bomull er både myke og dekorative. Kommer i tre ulike størrelser.

Håndklær, fra 69 kr, Zara Home.

Duftlys er en klassisk julekalendergave! Dette duftlyset kommer i en krukke av keramikk med glasert overflate som er så fin at den kan brukes som en liten dekoraktiv skål når lyset har brent opp.

Duftlys, 89 kr, HM Home.

Oppbevaringsboksene Colour Crate fra HAY er praktiske og stilige. Kassene kan stables og kommer i flere ulike farger som du kan kombinere og matche slik du selv ønsker. Perfekt til kontoret, barnerommet eller som oppbevaring på baderommet.

Colour Crate, pris fra 75 kr, HAY.

Denne lille glassvasen fra DBKD i tonet glass er så fin, og passer inn i de fleste hjem.
Høyde 22 cm, diameter 19 cm.

Vase i glass, 69 kr, Ellos.

Kalendergave til hele familien! Det svenske livsstilsmerket PRINTWORKS har laget superfin utgave av det klassiske spillet mikado spillet. Kommer pakket i en fin gaveeske. Kanskje en fin aktivitet til julaften?

Mikado spill, 180 kr, Arket.

Gi en personlig melding eller bare initialen til personen som får julekalenderen. Bokstavene fra Design Letters er laget i malt tre med typografien som ble skapt av den verdensberømte arkitekten Arne Jacobsen i 1937. Bokstavene kan settes sammen på mange forskjellige måter og kan henges på veggen eller døren.

Bokstav i tre, 49 kr, Nordic Nest.

Nå som vi endelig kan reise igjen, er våtserviettene fra Meraki den perfekte kalendergaven. Passer til alle hudtyper.

Våtservietter, 29 kr, Kremmerhuset.

© Ferm Living

Denne lysestaken fra Ferm Living er laget av støpt, resirkulert aluminium, og har en rå og matt overflate. Den er riktignok litt i øvre prissjiktet som kalendergave, så kanskje den skal spares til selveste juleaften?

Lysestake, 855 kr, Ferm Living hos Oslodeco.no .

Denne blomsterpotten i terrakotta er fin til både urtene og juleblomstene.

Blomsterpotte, 250 kr, Arket.

Stearinlys har man alltid bruk for i julen. Disse håndlagde lysene fra Ferm Living har en blå veke som gjør dem litt ekstra spesielle. Lysene henger sammen to og to og er tilgjengelige i flere forskjellige farger.

Stearinlys, 69 kr, Ferm Living hos Oslodeco.no.

Disse fargerike kjøkkenklutene fra HAY er laget i slitesterk bomull. Kommer i sett med to forskjellige farger i stripete eller melert design.

Kjøkkenkluter, 129 kr for 2 stk, HAY.

Praktisk reiseetui til tannbørsten fra HAY. Kommer i flere forskjellige farger og gjør seg perfekt som kalendergave.

Reiseetui til tannbørste, 39 kr, HAY.

Grønn te har en rekke helsefremmende fordeler, og det liker vi. Denne fra Jurgen Lehl både smaker godt og ser fin når den står på kjøkkenbenken.

Grønn te, 120 kr, Kollekted by.

Telysholder i svart marmor vil sørge for lun stemning på mørke vinterkvelder.

Telysholder, 179 kr, Kid.

Hva med å starte det nye året med å skrive dagbok? Da er denne klassiske notatboken fra Moleskine i alle fall et fint sted å starte.

Notatbok, pris fra 200 kr, Moleskine.

Denne såpen fra Homework inneholder valmuefrø som har en mild eksfolierende effekt på huden. Den er laget av 100 % naturlige botaniske ingredienser og eteriske oljer, og kan brukes på hender, ansikt og kropp.
Alle såpene er håndlaget og inneholder ingen palmeolje, kunstige dufter, fargestoffer, parabener eller SLS. Passer for alle hudtyper.

Såpe, 130 kr, Kollekted by.

Disse myke ansiktshåndklærne fra Abaté pynter opp baderommet. I tillegg er de laget av økologisk bomull. Kommer i tre ulike farger og er en ideell julekalendergave.

Ansiktshåndkle, 100 kr, Abaté.

Klassisk og fin toalettveske fra Rains. Laget i vanntett tekstil med vannavvisende glidelås. Praktisk og fin.

Toalettveske, 270 kr, Rains.

Kjipe oppvaskbørster er vi ferdige med. Denne oppvaskbørsten i tre fra Iris Hantverk ser fin ut på kjøkkenbenken.

Oppvaskbørste, 55 kr, Kollekted by.

Naturlig kork er blant de mest bærekraftige materialene som finnes på planeten vår, derfor liker vi ekstra godt denne fine såpeskålen i kork. Perfekt å kombinere med en av de håndlagede såpene fra for eksempel Homework.

Såpeskål, 75 kr, Kollekted by.