10 praktfulle peiser som varmer oss

En peis har flere funksjoner utover å være varmende. Den kan understreke takhøyden, fungere som en romdeler, og ikke minst være selve smykket i rommet.

I ett med interiøret
© Lise Bjelland

En gasspeis passer godt inn i et hjem med rene linjer og med en moderne eller tidløs innredning. Her er peisen snudd vertikalt for at eierne både skal kunne se ut og på peisen samtidig. Det øverste feltet i peisen er erstattet med glass for å få samme høyden på peisen som vinduene. Med så gjennomtenkte løsningervil peisen gli inn i interiøret og blir en naturlig del av innredningen.

Det fineste tilbehøret til stuen!

Smykke i rommet
© Felix Forest/Living Inside

Vi drømmer om en leilighet fra århundreskiftet med en peis som følger husets stil og er selve smykket i rommet. I den sort- hvite innredningen tilfører peisen varme, og er like fin uten flamme som med.

De beste tipsene som gjør stuen din både stilig og koselig!

Lampen ved peisen er Pipistrello, designet i 1965 av Gae Aulenti for Martinelli Luce. Lenestolen er Ghost fra Gervasoni, stålampen er fra Serge Mouille, gyngestolen er RAR av Ray og Charles Eames for Vitra, mens bordet er fra Paola Navones Gray-kolleksjon fra Gervasoni.

Følger designperioden
© Karina Tengberg/House of Pictures

I dette huset ønsket arkitekten å konstruere et møbel som kunne formidle høyden i stuen. Resultatet ble en lang peis i midten av rommet som er helt unik! De tidløse materialene gjør at peisen passer inn i flere stilperioder, samtidig som den følger designperioden som er inspirasjonen bak boligen, nemlig 30-60 tallet.

Hold deg oppdatert på trender og design her.

Åpen og lun
© Mads Mogensen

Det er noe beroligende med åpne flammer! En åpen peis gjør rommet den står i lunt og varmt. Her er hele veggen viet til peisen som er hovedelementet i rommet. BKF-stolen er designet av Antonio Bonet, Juan Kurchan og Jorge Ferrari Hardoy for Artek-Pascoe.

Se hvordan du styler den grå sofaen på BoligPluss.no.

Peis som romdeler
© Nadia Nordskott

Å dele av et allrom med en peis er effektivt for å gjøre det mindre kaldt og åpent. Dessuten får du glede av peisen fra to ulike soner! Denne store åpne gasspeisen fra Boley sørger for at flammespillet er synlig for alle. Lenestolen Husk er designet av Patricia Urquiola for B&B Italia.

Peis i veggen
© Mads Mogensen

Her er en moderne peis satt inn i en lav betongvegg som skiller stueavdelingen fra kjøkken- og spiseområdet. Så lekkert! Den store puffen i stuen er fra Paola Navones Ghost-serie fra Gervasoni.

Rustikk og sjarm
© Andreas Mikkel Hansen

En peis kan fremheve stilen du ønsker i boligen. Denne franske peisen tilfører haugevis av rustikk og sjarm i rommet. Vasen er er av keramiker Bente Hansen. Ved siden av står Milk lampe fra &Tradition.

Skulptur i rommet
© Niklas Hart

I nyoppførte hus er det ofte varme i gulvene, og peisen får mer en funksjon som dekorelement. Peisen fra Brunner er et skulpturelt element i rommet og betongfinishen står i kul kontrast til gløden i tregulvene.

Understreker takhøyden
© Christian Schaulin

Betongpeisen er bygd som en del av veggen og strekker seg fra gulv til tak. Et effektivt grep for å understreke og utnytte takhøyden i stuen.

Otto sofa fra Cassina, designet av Piero Lissoni, Tarexacum taklampe fra Flos, PK 22 stoler og PK61 bord fra Fritz Hansen.

Nordisk peisestue
© Nadia Norskott

Peisen, eller peisveggen, dekker over halvparten av husets ene kortvegg, og i forlengelse av peisveggen er det bygd en sittebenk. Her flyter linjene og resultatet er en peisestue der helheten oppfattes som harmonisk!