Et liten bit av Brooklyn i Norden: Bli med inn i designparets funksjonalistiske bolig
Etter mange år i New York har designerne Louise Sigvardt og Marcus Hannibal funnet seg til rette i en nyrenovert enebolig i en forstad til København.
Av
Gardinene er sydd av Louises mor Marianne i Kvadrat-stoffet Ace, og sofaen er en vintage Wegner fra Getama.
Et lite stykke Brooklyn
Både navnet på designstudioet og det nyrenoverte hjemmet til Louise Sigvardt og Marcus Hannibal er inspirert av deres fem år i New York.
Bunn Studio er nemlig oppkalt etter en kanelbolle, en «cinnamon bun», fra deres lokale kafé i Fort Greene, Brooklyn, hvor de bodde mens de jobbet for noen av de mest kjente merkene innenfor sine respektive bransjer. Hun som designer for det amerikanske skomerket Everlane som er kjent for en transparent produksjonslinje og bærekraftige materialer, og han som møbeldesigner for Søren Rose Studio, OEO, Lewis Designers og Softline.
I Bunn-regi har paret blant annet innredet showroom for Brdr. Krügers, designet tekstiler for Kvadrat og laget møbler for Sibast Furniture.

Stuen ligger i et hjørne av tilbygget. Det var detaljer som den smale vinduskarmen og peisen i murstein Louise og Marcus falt for. Sofaen heter Red Stone og er en prototyp de har laget i forkrommet stål med tekstilet Atom fra Kvadrat og Icon Coffee-skinn fra Sørensen Læder. Loungestolen heter Ferdinand og er fra Brdr. Krügers. På de stedene hvor det ikke er lagt gulv i stein, er det brukt natureik fra Dinesen.

Hjemmet til designerne Marcus Hannibal og Louise Sigvardt er fullt av ting de har funnet på reiser og fra tiden da de bodde i Brooklyn.
Boligjakt
– Det å bo i Fort Greene, som er ganske annerledes enn det man vanligvis forbinder med New York, har inspirert oss begge. Byggestilen der og det at området ligger litt unna sentrum, passet oss bra. Derfor så vi etter noe tilsvarende da vi var på jakt etter bolig på hjemlige trakter. Utfordringen var å finne et hus som ga oss den samme følelsen, og som vi kunne sette vårt eget preg på, forteller Louise.

Vasene i vinduskarmen er fra Mexico, vintagebenken er funnet i New York, og det håndlagede sisalteppet er fra England. Vinduskarmen er i natureik og består av planker som ble til overs da de la gulvet. Benken er i bruk hver dag, der sitter de og tar på skoene om morgenen og setter fra seg handleposer om kvelden.

Spiseplassen består av et bord som er bygget av et understell fra Eames med en bordplate som de har fått laget. Stolene er fra Brdr. Krüger og Mattiazzi. På bordet står en bolle designet av Helge Sigvardt. Pendlene over bordet og gulvlampen er fra Flos. Trehyllen med servise og kjøkkenting er også laget av gulvplanker. Bildet på veggen er laget av Sara-Vide Ericson.
Materialer som lever lenge
Valget falt på et enkelt hus i et rolig boligområde. Beliggenheten og husets «no-nonsense» var det paret forelsket seg i. Alt er på ett plan, og huset har store sørvendte vinduer som gir mye lys og godt utsyn til hagen. Valget av materialer talte også for huset, som for eksempel i tilbygget.
Det har en stor mursteinspeis og en smal vinduskarm av travertin, og da de så plantegningen, skjønte de også raskt at de med noen få endringer kunne modernisere og få færre rom og mer luft.

Louise og Marcus fant ikke et kjøkken og endte derfor med å tegne det selv. Kjøkkenet er i oljet ask, og inspirasjonen er «industrikjøkken møter landkjøkken». De har ivaretatt funksjonaliteten, men samtidig er det plass til at tingene og redskapene de liker, kan stå fremme.
Smertefri ombygning
– Vi har god erfaring med innredning og har stått for oppussingen selv. Vi har hatt gode håndverkere med oss som har gjort at prosessen har gått forholdsvis smertefritt. En av de mer kompliserte delene av ombygningen var å få fjernet taket og få åpen himling. Vi valgte å gi tømreren og mureren tegningene, og deretter planla vi prosjektet etter innspill fra dem, forklarer Louise.

I hyllen på kjøkkenet står det blant annet japanske aluminiumsboller, en Bialetti Mokkabrygger, indiske termoboller, kopper fra San Francisco og en pepperkvern, teakboller og keramikk som alle er vintage.

Kjøkken, spiseplass, stue og kontor i ett
Det som i dag er det største rommet, var ytterligere en grunn til at Louise og Marcus så masse potensial i huset. Det passet perfekt til alle daglige gjøremål, og er et sted hvor man kan være sammen uansett om det er en e-post som må skrives eller man skal lage mat eller se på tv.


Ute er det mange fine områder hvor man kan sitte og nyte en kopp kaffe om sommeren. Klappstolene er vintage.
Det klassiske, franske kjøkken
Kjøkkenet har også vært en stor del av renoveringen og er enda et rom som Louise og Marcus har laget fra bunnen
– Da vi var på utkikk etter kjøkken, så vi fort at de fleste er designet så minimalistisk at det går utover funksjonen. Håndtak er for eksempel ofte skjult og dermed vanskelige å bruke. Derfor endte vi med å tegne kjøkkenet selv. Funksjonelle industrikjøkken og det klassiske franske landkjøkkenet hvor man ikke er redd for å ha kjøkkenutstyr stående fremme, har vært vår inspirasjon. Vi er begeistret for blandingen av de rå, laserskårne beslagene av aluminium og de dreide håndtakene av ask. Vi er klar over at de vil endre uttrykk med tiden, men det er lett å skru av håndtakene og pusse dem eller bytte dem ut om det blir nødvendig, forklarer Louise. Om resten av interiøret i rommet sier hun:
– Vi har ikke hentet inspirasjon fra ett bestemt sted. Stilen vår er en blanding av mange forskjellige inntrykk. Mye er fra reiser, og vi har helt klart en svakhet for kjøkkendingser, alt mulig, fra grytesleiver til keramikkskåler og kopper. Vi har samlet over tid, vurdert kvalitet og funnet ting vi liker. Og så har vi et motto: Man skal ikke være så redd for nips.

En del av renoveringen besto i å lage ett stort rom til de viktigste funksjonene i huset. Nå er kjøkken, spiseplass, stue og kontor samlet i et åpent rom på 70 kvadratmeter. Mellom kjøkkenet og arbeidsplassen henger en lampe fra Produzione Privata. Den gir hele arbeidsplassen et behagelig lys og Louise mener det er det beste kjøpet de har gjort. Lampen hadde de vært på jakt etter i flere år, for den hadde for lengst gått ut av produksjon. De fant den til slutt i en butikk som skulle flytte fikk overtalt eieren til å selge den til dem.