Bli med inn i en enestående villa som oser av Palm Springs

Smykkedesigner Helle Vestergaard Poulsen og mannen Morten Trøsts har totalrenovert et hus fra sekstitallet – med rene linjer og materialer som stein og treverk glir det naturlig inn i omgivelsene.

Eierne av hus med havutsikt

Helle Vestergaard Poulsen og Morten Trøst falt umiddelbart for utsikten da hun så huset første gang. Terrassen går hele veien rundt huset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Drømmehjemmet

Første gang de så huset, falt paret umiddelbart for den tiltalende og uforstyrrede utsikten mot havet, og ikke minst elsket de lyset fra de store vinduene som gikk fra gulv til tak og fylte alle rommene. Både Helle og Morten så middelbart at de kunne skape sitt felles drømmehjem ut fra disse rammene.

– Vi hadde nettopp kommet hjem fra en reise i California, og da vi så den enkle arkitekturen, utsikten og følte den avslappede atmosfæren, var vi straks tilbake ved California-kysten, forteller de.

Stue med enestående havutsikt

Den ene stuen ligger i hjertet av boligen sammen med kjøkken og spiseplass. De store vinduene gir mye naturlig lys og skaper en myk overgang mellom ute og inne. Hele huset har det samme lyse, flytende tregulvet. Teppet er tyrkisk og kjøpt på Etsy. Stolen i tre og rotting er Pierre Jeannerets Kangaroo-stol. Her er den kombinert med en «limited edition daybed», design Virgil Abloh for Ikea. Putene er fra Craftsisters. Det mørke sofabordet er en benk fra Noorstad som danner en maskulin kontrast til den ellers så myke fargepaletten. Vasen er fra Anna-Lisa Thomson for Ekeby, kjøpt på auksjon. Trestubben er fra @Vmobler, hyllen er vintage, design Poul Cadovius, og ved siden av står Arne Jacobsens Syver-stol.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En perle fra 60-tallet

Moderniseringen av huset var en prosess de både likte og kunne, for innredning, design og kreativitet er en del av hverdagen deres. Moodboards ble basert på reiser og hotellopphold, hovedsakelig fra Bali og California, og de brukte Pinterest.

Omsorgsfullt og med sikker hånd kom de frem til hva som var viktig for dem og fant fellesnevnere i farger og innredning. Nøkkelordene var intimitet, former, kos og komfort. Det å være tro mot arkitekturen og tiden huset er fra, var et viktig og bærende element.

Stue i forlengelse av kjøkken-allrom

Huset er lyst og hyggelig, og både atmosfæren og fargene går i ett med omgivelsene. Sofaen er fra Ilva og puten fra Craftsisters. Lampen er kjøpt på Bali, og det fine opphenget på veggen er fra Bakkehuset i Gilleleje. Stolen og den lille krakken som blir brukt som bord, er fra @igenbrug. Trebollen på bordet er full av små reiseminner og er fra Christiansen & Co.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Benk med flott interiør

Benken er fra Ikea og går nærmest i ett med gulvet, slik at den ikke forstyrrer helheten. Konkylievasen er fra Ferm Living.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LES OGSÅ

Stue med unik utsikt til havet

Utsikten kan nytes fra Pierre Jeannerets Kangaroo-stol, som står sammen med en daybed fra Ikea og puter fra Craftsisters. Trestubben fra @Vmobler bringer naturen inn i interiøret. De tre gulvvasene er en blanding av vintage fra svigermor, Rosmosegaard og Ikea og sammensetningen gjør innredningen annerledes og interessant. Benken fra Noorstad blir brukt som sofabord. Bildet er Picasso fra hellethygesen.com.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Lette linjer og rene flater

Begge har en forkjærlighet for sekstitallet, både når det gjelder det arkitektoniske med rette linjer og flater, men også selve stiluniverset. Huset er derfor innredet med design fra blant annet Eames, Pierre Jeanneret og Verner Panton.

HTH-kjøkken med sementfliser

Da de overtok huset, lot paret kjøkkenet stå igjen, men fjernet alt av vegger. Kombinert med håndlagde sementfliser fra Tiles of Ezra får det stramme og industrielle kjøkkenet fra HTH et utseende som passer huset godt. De bærende svarte søylene står som kontrast til de mykere fargetonene. Spisebordet er fra Rosmosegaard, og de forskjellige stolene er blant annet fra Eames og Verner Panton. Lampen er også Verner Panton. Glassvasene er designet av Carina Seth Anderson for Skrufs Glasbruk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Balanse

Fargepaletten er dempet og holdt i beige og sandfargede nyanser som er blandet med børstet bomull, lin, rotting og treverk. På den måten har de fått naturen inn i materialvalget. I tillegg jobber paret med kontraster og mikser gjerne nytt med gammelt og vintagefunn med designikoner. For eksempel har de satt en «limited edition daybed» fra Virgil Abloh i samarbeid med Ikea sammen med Kangaroo-stolen fra Pierre Jeannert for å gi innredningen personlighet og dynamikk.

– Det er da interiør blir interessant for oss, forteller de to.

Tekstiler, som de transparente gardinene, gir rommene en letthet uten å forstyrre bildet av naturen utenfor – utsikten til havet og fargene og lyset som endrer seg med årstidene.

Åpen og lys spisestue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stue innredet med vakre objekter fra reiser

Helle og Morten finner mye inspirasjon på reiser og tar ofte med seg ting hjem som bidrar til å gjøre innredningen mer personlig. Fotografiet på veggen er trykt på stoff og er av Kate Bellm, kjøpt på The Slow Canggu på Bali. Stolen er en vintage Ikea-stol, og vasen samt kaktusen er fra Rabens Saloner.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Husets hjerterom

Huset ligger på ett plan, og de har ikke endret selve rominndelingen. Sentralt ligger det store oppholdsrommet med langbord i tre og stoler fra designere som Eames, Cantilever og Verner Panton, alle fra samme tidsperiode. Fargene er nøye gjennomtenkt, og helhetsinntrykket er avstemt til tross for at stolene er forskjellige.

Soveværelse med utgang til terrasse

Fra soverommet er det utgang til terrassen. De transparente, lette gardinene skjermer for solen uten å forstyrre den fantastiske utsikten. For å forsterke den helhetlige følelsen har gardinene i alle rommene samme fargetone.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En eksotisk oase

For å forsterke «Californiaviben» har de tatt strand og sjø med inn i interiøret, og grønne planter, keramikk i myke former og sandfarger er med på å understreke den avslappede stilen.

Solrik terrasse ved havet

Terrassen fortsetter rundt hele huset og har mange små kroker hvor de kan nyte solen. Sofaen er fra Ilva, og de tyrkiske putene og den marokkanske puffen er kjøpt på Etsy.com. Gulvputen er fra Ikea, mens det lille bordet er en trekrakk fra Java.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LES OGSÅ

Hyggelig og lyst strandhus
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Strandhus med paddleboard
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad