Designerens stilsikre hytte er inspirert av naturen

For designer Emil Thorup er nøkkelen til livet gode mennesker, lekker mat og null vedlikehold på hytta. Les med og se hvordan han klarte å samle alt dette i én hytte.

Emil Thorups sommerhus

Huset er bygd på et 100 prosent bærekraftig fundament og ligger vakkert til i grønne omgivelser

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Hyttelivet

Vinduer fra gulv til tak preger fasaden på det svartmalte huset, som er omkranset av en stor lys terrasse. Enkelheten i det utvendige fortsetter i et interiør som bades i lys fra de store vinduene. Inne er det overraskende luftig med en takhøyde på hele tre meter i kjøkken og stue.

Emil Thorup
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et unikt kjøkken

Emil Thorup har selv stått for alt i forbindelse med byggingen av huset. Han har tegnet det, lagd planløsning og innredet det sammen med Line Hindsgaul. Sammen driver de interiørfirmaet Thorup/Rohde Studio, og rom for rom oppdager man helheten i huset.

Kjøkkenet har innebygde hvitevarer, induksjonstopp med integrert ventilator, rustfri stålkran med Quooker og kullsyreholdig vann, underlimt vask og mattslipte Silestone bordplater i terrazzo. Det er rikelig med plass i spesialbygde skap som utnytter hele høyden i rommet.

Midt mellom kjøkkenet og stuedelen står en kort vegg med fri passasje på begge sider. Den ene siden av veggen er dekket av en lang vindusrekke som går fra kjøkkenet og inn i den loungepregede stuen.

Kjøkkenet i Emil Thorups sommerhus

Kjøkkenet er spesiallagd og malt i en farge Emil selv har valgt. Langs den lange bakveggen er det montert høyskap som rommer det meste av hva man trenger på et kjøkken. I tillegg er det en ekstra benk, utslagsvask og oppvaskmaskin. Det store runde bordet fra Dayly Furniture er lagd på mål. Stolene er designet av Pierre Jeanneret. Det store trefatet på bordet er vanligvis fylt med frukt og grønt eller greiner fra hagen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stort og lyst kjøkken

Den store kjøkken har stekeovn og induksjonstopp med ventilator. Her er det god plass til både oppbevaring og matlaging.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Inspirert av naturen

Huset er hovedsakelig innredet med farger og materialer inspirert av naturen utenfor. Kjølige grå nyanser av sand samt tre, stein og siv dominerer. Bare i soverommene er det brukt dype, intense farger.

Foran vinduene henger lange, lette gardiner som gir huseierne privatliv uten å stenge lyset ute. I det store og romslige baderommet, som ligger midt i huset, slipper dagslyset inn gjennom et stort takvindu.

Søyle mellom kjøkken og stue

Ved søylen mellom kjøkkenet og stuen står en stor krukke fra Christiansen & Co. Bildet er fra Society 6, og den spanske benken er fra Tine K.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stuen i Emil Thorups sommerhus

En Snoopy-lampe fra Flos av Castiglioni står på bordet bak sofaen. Bordet er fra Christiansen & Co, gulvteppet fra Layered og den store lyse sofaen er fra Tine K.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Sofabord med nips

På sofabordet ligger noen fotobøker. På bøkene står en nummerert vase av resirkulert jern, og ved siden av den en skulptur i bronse. Gulvteppet er fra Layered og sofabordet fra New Works.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Plass til alle

Huset har tre store soverom og et lite værelse som er plassert slik at det er mulig å trekke seg tilbake og få litt privatliv. Også på soverommene er møblementet bevisst holdt så enkelt at det ikke forstyrrer atmosfæren og luftigheten Emil vil at huset skal ha.

Soverommet i Emil Thorups sommerhus

Sengen på soverommet er fra Muji, lampene fra Lampe Gras og sengetøy i lin er fra Muuji.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LES OGSÅ

Bad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Bad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad