Bli med inn i dette båthuset på bare 60 m2

Hjemmet er et perfekt eksempel på hvordan man får det beste av to verdener: natur og storby.

Kristina Line og Anton Bak

Anton Bak og Kristina Line er begge arkitekter med egne arkitektkontor – Anton har Vermland og Kristina har Kristina Line Architects. Sammen har de har renovert hver eneste del av husbåten.

© Stine Christiansen
Havutsikt
© Stine Christiansen

Et hus på søyler

Mange drømmer om et hjem der man har tilgang til både natur og by. Kristina Line og Anton Bak fikk begge deler da de kjøpte en 60 kvadratmeter stor husbåt i utkanten av København sentrum.

Trekjøkken

Parret lager mye mat på det lille kjøkkenet. Stekeovnen og kjøleskapet er plassert i høyskapene på siden. Den lille kjøkkenøya har innebygd ventilator, et viktig element med så mange funksjoner i samme rom. En kaffemaskin fra Smeg, glassbolle fra Holmegaards samarbeid med Serché, boller fra 101 cph og kniver fra Enzo er blant de få tingene som fått plass på kjøkkenbordet og i hyllene. Barstolen er fra Make Nordic.

© Stine Christiansen
Trekjøkken

Kjøkkenet er lagd i moduler av massiv eik med benkeplate i marmor. Kjøkkenmodulene er fleksible, så da Kristina skulle feire bursdag, flyttet hun den lille kjøkkenøya som går ut i rommet, inn til veggen, slik at det ble plass til et stort bord.

© Stine Christiansen

En mulighet de ikke kunne si nei til

– Anton jobbet her ute en periode og ble fullstendig forelsket i området. Derfor har vi endt opp her. Da han fikk tilbudet om å kjøpe husbåten av en eldre dame, kunne vi ikke si nei, forteller Kristina. Selv er hun norsk og har vokst opp på en liten øy, så hun har alltid bodd i nærheten av havet.

Spisestue

Den muslingformede lampen over spisebordet er fra Menu. Stoler og bord er vintage, og bordlampen er fra Rosendahl. Det lille kuøyet er et vindu inn til soverommet

© Stine Christiansen
Innebygget skrivebord

Selve kontorplassen er strategisk plassert i forlengelse av kjøkkenet, slik at man unngår sollys inn på skjermen. Stolen og lampen er fra &tradition, og de to bollene er fra 101 Cph og Ferm Living.

© Stine Christiansen

Totalrenovering og prototyper

Hele grunnplanet måtte totalrenoveres, et prosjekt de begynte på i 2019. De er begge arkitekter, og sammen med arkitektkontoret til Anton, Vermland, har de planlagt, tegnet og endret hver eneste centimeter av husbåten. Av den grunn er det også mye av interiøret prototyper som de tester før det blir satt i produksjon. Et eksempel på det er sofaen i furu og bouclé som de har designet sammen.

Beige sofa

Sofaen i furu har Anton og Kristina lagd selv. Den er en prototyp som de har bestemt seg for å sette i produksjongjennom Vermland. Bildene på veggen er fra Galeri Maeght i Sør-Frankrike. Til høyre et av Jean Arp og til venstre et av Edouardo Chillida. På bordet står en muslingvase fra Ferm Living, en boks i tre fra 101 cph, en Skultuna lysestake og en vintage glassvase.

© Stine Christiansen
Stue med peis

Det store maleriet er av Antons bror Jonathan Bak. Stol og skammel er fra Paustian, og det lille sidebordet er fra Ferm Living. Peisovnen er den eneste varmekilden i huset.

© Stine Christiansen

Praktisk kjøkken

Kjøkkenet er også designet av Vermland. Konseptet har fått navnet Collections og er et modulbasert kjøkken. Det er laget i massiv eik, og tanken bak er at det skal være et kjøkken som kommer flatpakket og enkelt kan monteres selv.

Innebygget garderobe

I entreen har Anton og Kristina designet en garderobeløsning med masser av plass til oppbevaring. De har også laget en sittetone med oppbevaringsskuffer under.

© Stine Christiansen
Vintage stol

Anton og Kristina valgte å bruke eik. Den tilfører varme til rommet og harmonerer fint med de lysere tonene i gulvet. Stolen har paret kjøpt brukt.

© Stine Christiansen

Smått men godt

I og med at huset er så lite, har paret fokusert på å skape mange små avdelinger i det største rommet. De har fått inn både stue, kjøkken, spise- og kontorplass, og har rikelig med oppbevaringsenheter. Det er et hjem beregnet til å leve i, og det skal være plass til å ha gjester, selv om det har gått på bekostning av størrelsen på soverommet.

– Det gjør ikke noe at det er litt lite, så lenge alt har sin faste plass, sier de to.

Innebygd seng

Soverommet er det eneste som ligger litt høyere enn resten av boligen. Selv om rommet er lite og bare har plass til en seng, får de masse lys inn fra både et takvindu som kan åpnes, og fra det lille kuøyet inn mot stuen.

© Stine Christiansen
Trapp

Pidestallen i travertin som står i enden av sengen er lagd av Wabi Sabi Nordic.

© Stine Christiansen