Unik designbolig med havutsikt - opplev naturen i moderne rammer

Dette huset i Vesterålen er gjennomsyret av den nordiske estetikken – og den nordnorske naturen kan oppleves både ute og inne.

Forsiktig fargebruk med kontraster
© Nadia Norskott

Forsiktig fargebruk med kontraster

Gul sol glir langsomt ned i havet der i nord. Du kan følge den fra sofaputene. Eller fra kjøkkenøya, ja, egentlig uansett hvor du befinner deg i allrommet.

På motsatt side kan du fortape deg i Lofotveggens taggete skyline, naturens eget Manhattan. Blikket vil ut, stadig ut, og får da heller ikke konkurranse fra det renskårne, minimalistiske interiøret.

Fargebruken er forsiktig, kontrastene harde. Det svarte kjøkkenet Mano fra Kvik befinner seg tre trappetrinn over stuesonen, fargen er inspirert av bål og brent tre.

– Vi ønsket et hus der vi kunne ta inn lyset. Et sted man kan sitte lunt og trygt, i solskinn og i uvær, og likevel være i naturen, sier Halvor Walla.

Nordisk natur og arkitektur
© Nadia Norskott

Nordisk natur og arkitektur

I 2009 kjøpte Walla et nedlagt gårdsbruk i Bø i Vesterålen. Det finnes etter hvert mange fraflyttede plasser her oppe, små, værbitte monumenter over levebrød som til slutt har smuldret bort.

Men alt er ikke svart. Walla så sammen med sin samboer Cathrine Grimstad muligheten for å skape liv og røre igjen, ikke ved å dyrke jorden, men ved å dyrke særpreget.

– Målet er å tiltrekke seg folk som er opptatt av både den nordnorske naturen og den nordiske arkitekturen.Samspillet mellom disse to tingene er magisk, mener Walla.

Les også: Denne perlen forener også storslått nordnorsk natur og arkitektur.

En ekte turistmagnet
© Nadia Norskott

En ekte turistmagnet

Huset, som først og fremst er bygget for utleie, lokker til seg turister fra nesten hele verden. Europeere, amerikanere, kinesere. De kommer for å fiske, dykke, sykle, padle, gå turer, og kanskje også bare betrakte naturen, lyset. Akkurat det kan man altså gjøre innendørs.

Peisen, eller peisveggen, dekker over halvparten av husets ene kortvegg, og understreker takhøyden på hele seks meter. Stylist Kirsten Visdal har bistått med innredningen, både materialer, fargevalg og møbler har hun holdt sin kyndige hånd over.

Se flere fabelaktige boliger – meld deg på nyhetsbrevet!

Henter fargene fra naturen
© Nadia Norskott

Henter fargene fra naturen

Gulvet i entreen er kledd med kvadratiske fliser i svart stein. Den blekrosa veggen bryter det monokrome fargeregimet. Paletten er inspirert fra ting i nærområdet, rød naust, stein og fjell.

Skulpturelt og vedlikeholdsfritt hus
© Nadia Norskott

Skulpturelt og vedlikeholdsfritt hus

Landskapet speiler seg i de store glassflatene. Det er nesten som om nordlandsnaturen tvinger seg på. Og ingen skal hindre den.

Bygningen har fem kanter, ingen er like. Slik fortoner huset seg på ulike måter, avhengig av hvor du står.

– Fra en vinkel synes jeg at huset slekter på de smale langhusene her oppe i Nordland. Fra en annen vinkel ligner det en skipsbaug, fra en tredje, en flyvinge, sier Walla.

Huset er tegnet av Anne-Cathrine Kjensli fra Skaara arkitekter, og er oppført av den lokale håndverkeren Brent Gooding. Både kledning og tak er laget i vedlikeholdsfrie materialer.

VIL DU OGSÅ ha et vedlikeholdfritt hus? Sjekk fasadetipsene hos Vi i villa!

Rolig arkitektur gir ro i sjelen
© Nadia Norskott

Rolig arkitektur gir ro i sjelen

Vindu og seng er planlagt slik at man skal kunne sovne og våkne til utsikten av nordlandsnatur.

– Arkitekturen påvirker måten vi er her på. Vi føler ikke stresset for å komme oss ut. Det går an bare å sitte her og se – føle. Det gir en veldig ro, mener Halvor Walla.

Det vatterte sengeteppet er fra Hay. Lampen AJ fra Louis Poulsen har sitt navn fra mannen som designet den for SAS-hotellet i København i 1960, Arne Jacobsen.

Nyanser av grått på badet
© Nadia Norskott

Nyanser av grått på badet

Badet er kledd i steinfliser fra Lenngren naturstein, veggene er i grå puss. Vinduet over badekaret er strategisk plassert slik at den magiske utsikten kan nytes også her. Baderomsartiklene er fra No14 Design/Bodø.

Gulv i hvitpigmentert eik
© Nadia Norskott

Gulv i hvitpigmentert eik

De brede, hvitpigmenterte eikebordene er fra Skovin gulv. Gangsonen ender i en liten avsats med tre trinn ned til stuen.