Stempelkande med termo Eva solo
© Eva Solo

Slik lager du en hyggekrok på balkongen

Gjør balkongen til ditt nye favorittsted ved å skape en avslappet atmosfære hvor du kan nyte morgen- eller kveldssolen.

Forskellige lyskilder

Belysning har mye å si for stemningen. Derfor er det viktig å tenke nøye over hvordan belysning du vil ha på balkongen. Bruk av lyslenker og levende lys skaper en hyggelig atmosfære.

Magnor Glassverk sine stormlykter er både enkle i sitt uttrykk og har et lekkert design. De kan fint også brukes innendørs når balkongsesongen er over, og regnværet kommer over oss. Lysestakene fås i to størrelser, hvor den minste koster 449 kr. og den store koster 749 kr.

Kombiner lysestakene med en dekorativ lanterne fra Caneline. Det varme lyset fra stearinlys er noe du gjerne skal gå etter når du forsøker å skape en hyggelig stemning. De koster fra 1.445 kr hos Oakland.no.

puder skagerak udendørs vind og vejr
© Skagerak

Mange myke puter

Innred hyggehjørnet med mange myke puter og liggeunderlag. Da er det virkelig bare å lene seg tilbake og slappe helt av.

Putene her er fra Skagerak og fås i flere størrelser og farger. Ikke bare pynter putene altanen, de er også desginet så de kan tåle allslags vær. Den minste modellen koster 890 kr.

De færreste altaner har plass til en liggestol, men med denne madrassen fra Bungalow blir det mulig å legge seg ned og ta en lur. Madrassen kan enkelt rulles sammen og legges vekk, og tar dermed ikke så mye plass. Madrassen selges hos Lune Hjem og koster 799 kr.

Drikk en kopp kaffe...

... mens du nyter morgen- eller kveldssolen. Denne presskannen fra Eva Solo er et flott, nordisk design. Den fungerer også som en termos, så den holder kaffen varm i lengre tid. Presskannen koster 1.399 kr.

Servér kaffen i disse lekre koppene fra HK Living. Koppene kommer i sett på 6 i ulike farger, så du kan slenge deg på trenden med fargerik keramikk du også. Sett med 6 kopper koster 499 kr.

LES OGSÅ

udendørs gulvtæppe jotex
© Jotex

Innred med tepper

For å skape en liten kosekrok er det viktig å innrede med både puter og med myke tepper. Når det blir kjøligere på kveldene, er det utrolig deilig å pakke seg inn i et varmt teppe. Dette teppet er designet av Kristine Five Melvær og er fra Røros Tweed. Det består av 100% norsk lammeull, kommer i flere farger og koster 1.900 kr.

Skap en fornemmelse av en liten stue på balkongen ved å tilføye et boucléteppe. Gulvteppet er beregnet til utendørsbruk, og tåler både fukt og regn. Det er også lett å holde teppet rent, som gjør det til et opplagt valg både på altanen og entréen. Gulvteppet koster 1 495 kr. og er fra Jotex.

Funksjonelle møbler

Dersom altanen er liten, er det ideelt med funksjonelle møbler. Dette bordet fra Skagerak er akkurat passe stort for middager på altanen. Begge halvdelene av bordet kan klappes sammen, og du kan dermed ha det stående uten at det opptar for mye plass. Bordet koster 6.795 kr. og kommer i 3 matte farger.

Du kan også gi altenen en rustikk-look ved å innrede den med en benk i bambus. Dekorer den ene siden av benken med blomster eller krydderurter for en spennende vri! Hos Uno Living kan du velge mellom benker i forskjellige størrelser, så du får en som passer perfekt til din altan. Denne benken fra Bloomingville koster 2.699 kr.

LES OGSÅ