Slik innreder du en balkong på få kvadratmeter

God plass eller ikke - årstiden og det lune været kaller på mer uteliv. Vi har samlet 10 møbler som passer perfekt til en liten balkong.

Cane-line Copenhagen
© Cane-line

1. En fin gyngestol

Med få kvadratmeter er det sannsynligvis ikke plass til store, behagelige loungemøbler. Et godt alternativ kan derfor være denne gyngestolen fra Cane Line, hvor man kan sitte godt uten å måtte ta for mye plass.

Stolen har praktiske riller som gjør at regnvann kan drenes fra setet hvis den står utenfor - men den kan også selvfølgelig brukes inne!

Finn stolen, 7.895 kr., her.

2. En romslig benk

Med en liten benk som denne fra IKEA får du flere funksjoner i ét møbel. Under lokket finnes det rom for oppbevaring av puter og andre utendørssaker. Du kan også bruke benken som bord hvis du har andre sitteplasser.

Kombinér med flere benker i en hyggekrok eller la den stå for seg selv - alt etter hvor mye plass du har.

Finn benken, 895 kr., her.

LES OGSÅ: Putekasse i toppklasse

3. Et smalt bord

Et smalt bord som dette fra Maze er både plass-sparende og flerfunksjonelt. Her kan du både sette fra deg glasset ditt og oppbevare lesestoffet.

Brettet på toppen er dessuten avtakbart, slik at du kan servere gjestene dine til hyggelige småretter eller deilige sommerdrinker!

Minnie Mae Paper Brikkbord, 2.295 kr. i to farger her.

4. Oppbevaring i høyden

Å oppbevare i høyden er smart, hvis det ikke finnes mye plass i bredden. Denne fine bambus-reolen fra Bloomingville kan på vakkert vis skape liv og hygge på balkongen med et par planter, lys eller et teppe.

Still den langs veggen for ekstra støtte eller bruk den til å dele opp terrassen på en lett og luftig måte.

Finn hyllen, 2.399 kr., her.

Eva Solo
© Eva Solo

5. En liten grill

Kvelden nærmer seg på en god sommerdag og alt du har lyst til er å grille - og en liten balkong skal da ikke stå i veien for det.

Med Eva Solos bordgrill trenger du ikke rydde hele terrassen for en grill, men i stedet bare sitte og hygge rundt grillen ved utebordet.

Finn grillen, 2.999 kr., her.

© Ferm Living

6. En stilfull balkongkasse

Balkongkasser er klassiske - og denne stilfulle versjonen fra Ferm Living vil være et fint tilskudd til balkongen.

Balkongkassen er enkel å henge opp og har et smart dreneringssystem i bunnen, slik at plantene dine kan få de beste forholdene for å skape et fint og levende uttrykk på balkongen.

Kassen finnes i flere farger. Du finner den grå, 925 kr., her.

LES OGSÅ

7. Forleng hyggen

De norske sommerkveldene er lange, men dersom det blir en ekstra god kveld, kan det allikevel bli viktig med lys i løpet av de sene timene.

Denne lyslenken fra Star Trading skaper den perfekte hyggestemningen på balkongen med sitt varme lys.

Find lyslenken, 699 kr., her.

Juliana drivhus
© AltanLiv

8. Dyrk på balkongen

Drivhus på balkongen høres kanskje ikke så realistisk ut, men det finnes en smart løsning som faktisk gjør dette mulig. For dette lille drivhuset fra Juliana kan henges på rekkverket eller fastmonteres på veggen alt etter solforholdene.

Så er det bare å gå i gang med å gro chili, krydderurter, tomat eller andre planter.

Du kan finne drivhuset, 5.890 kr. her.

© Altanbutikken

9. To i én

Dette klappbordet med tørkestativ fra Balcony Living kan henges på gelenderet og er ideelt hvis plassen er knapp på balkongen.

Det beste av alt er at det ikke er enten-eller, for man kan faktisk bruke tørkesnoren og bordet samtidig.

Finn bordet, 3.569 kr., her.

10. En pause i skyggen

Selv om du gjerne vil være ute kan en pause fra solens stråler være nødvendig. En parasoll som denne fra Cinas er god til en liten balkong, da den kan festes til gelenderet eller rekkverket.

Du slipper dermed å ha en stor parasollfot på den sparsomme plassen.

Finn parasollen, 1.999 kr., her.