10 fine utepeiser til terrassen, hagen og hytta

Tenker du på å tilføre et ildsted til uteområet ditt? Finn din favoritt blant disse unike og stemningsfulle utepeisene.

Skaper stemning året rundt

Utepeis, bålpanne eller peisbord - det er mange måter man kan tilrettelegge for et ildsted i hagen eller på terrassen. Vi nordmenn elsker å fyre opp i peisen på kjølige høst- og vinterkvelder, men der hvor sesongen setter grenser for bruk av en innendørs kamin eller peis kan en utepeis brukes både sommer som vinter og skaper en helt unik stemning året rundt.

Det er mange hensyn som skal tas når man bygger eller setter opp en utendørs peis, så sørg for at du følger alle byggeforskrifter og setter sikkerhet i fokus både med tanke på brannfare, naturen og små barn og dyr.

Vi har samlet 10 ulike løsninger til deg som har lyst til å oppgradere utearealet ditt.

Et naturlig midtpunkt

Her er det bygget en vedpeis som med en høy pipe fører røyken opp og vekk. Det smarte designet hvor glasset går rundt hele peisen gjør at flammene og varmen kan nytes fra alle sider.

Åpen peisløsning

Dette peisdesignet er minimalistisk og genialt. Ved å integrere peisen i murbygningen bryter du opp en ellers kjedelig overflate og får et ildsted som er enkelt å vedlikeholde og rengjøre. Smart!

Skap et unikt uttrykk med fliser

Denne hvitkalkende nydelige utepeisen får personlighet og særpreg ved hjelp av mønstrede fliser som gir assosiasjoner til sydeligere strøk. Legg merke til den innebygde løsningen til oppbevaring av ved - stilig og dekorativt!

En mobil utepeis

Dette er en god løsning for deg som ønsker funksjonen og designet til en utepeis, uten å skulle bygge eller mure den opp. Denne nydelige utepeisen er nemlig frittstående og kan flyttes rundt etter behov: på vindstille kvelder er det kanskje brygga som frister, andre ganger kan det passe best å nye kvelden med husveggen i ryggen.

Bålpanne: et godt og rimeligere alternativ

Hvis du vil oppgradere uteplassen med et ildsted er den enkleste og rimeligste måten å gå til anskaffelse av en bålpanne. Den skaper stemning året rundt, kan flyttes rundt og varmer godt. Husk at en bålpanne alltid bør stå på stein- eller betongheller da den vil sette merker på eller svi underlaget.

LES OGSÅ

Lag et hyggehjørne

Her har man skapt et lunt hjørne i hagen ved hjelp av en hyggelig utepeis, behagelige stoler og en innbydende hengekøye. Velholdte heller sørger for en nydelig natursti som leder til det lille avslapningsområdet.

Les også: Er du på jakt etter hengekøyer har vi samlet de fineste her.

En vakker balanse mellom ute og inne

Her er utepeisen integrert som en vakker detalj i selve huset, med et minimalistisk og nydelig resultat. Hvem kunne ikke tenke seg å sitte her når solen går ned?

Hyggelige samtaler rundt ildstedet

En sofa som kretser rundt om utepeisen legger opp til interessante samtaler i godt selskap. De lyse fargenyansene står i vakker kontrast til de varme flammene - som er her fungerer som uteområdets midtpunkt.

Alt på ett sted

Denne vakre utepeisen kommer med et integrert rom for ved og dermed trenger man ikke å gå langt for å holde liv i flammene. Skap en sammenheng ved å bygge en sitteplass som går i ett med peisen.

En unik løsning

Dersom du ønsker å oppgradere terrassen kan du bygge en nedsenket bålplass i plattingen. Området blir lunt og skjermet for vinden og de integrerte benkene kan brukes som putekasser.