© Varmefag.no

7 bålpanner til hytta, hagen eller uteplassen

En bålpanne er en god investering enten du vil grille eller bare bruke den for kosens skyld. Vi har samlet et knippe fine og praktiske bålpanner som kan brukes året rundt.

Bålpanner for enhver smak

Å samles rundt et bål er en hyggelig og stemningsfull aktivitet for liten og stor. Kanskje er det urmennesket i oss som føler ro og tilhørighet når vi sitter og ser på levende flammer?

Enten du skal grille marshmellows, pølser eller bare nyte atmosfæren som gjerne oppstår rundt et bål er bålpannen en genial investering som du kan ha glede av i mange år. Det mobile ildstedet er en enkel og trygg måte å tenne opp et bål, den kan brukes året rundt og skaper en koselig og god stemning sommer som vinter. Dessuten er bålpannen ekstremt praktisk da den kan flyttes rundt, ikke tar stor plass og avgir en lun og god varme.

Vi har funnet 7 fine og praktiske bålpanner som garantert vil gi uteområdet et løft, enten du bruker den på hytta, i hagen eller på terrassen.

Tips til bruk av bålpanne

  • Dersom små barn eller dyr er i nærheten skal du utvise ekstra stor forsiktighet og passe på at de ikke kommer for nærme bålet
  • Ta hensyn til vindforhold og sjekk skogbrannfarevarslet innen du går i gang
  • Husk å være oppmerksom på underlaget når du plasserer bålpannen, helst skal den stå på stein- eller betongheller da den vil sette merker på eller svi underlaget
  • Skal du lage mat på bålpannen så legg gjerne godt på med ved og kvister så det blir mange glør når grillingen går i gang
  • Husk å alltid slukke bålet ordentlig med vann når du er ferdig med å bruke det

Skulpturelt ildsted

Denne smarte bålpannen har en form som skaper et skjold mot vinden, samtidig som en løs rist i bunnen sørger for riktig ventilasjon.

Eva Solo Fireglobe ildsted, 4.499 kr hos Multitrend.no.

Skulpturelt og stilig

Dette bålfatet har et moderne og annerledes uttrykk, og Cortenstålet vil med tiden få en flott rustrød farge. Det kan tilkjøpes praktiske stenger med stekeflater som kan festes på pannen, så man enkelt kan tilberede mat.

Höfats TRIPLE 120 bålpanne, 4.025 kr hos bakerenogkokken.no

LES OGSÅ: Slik lager du ditt eget bålsted!

Sfærisk bålpanne

Dette kuleformede designet skaper et særegent uttrykk, og vil være midtpunktet på enhver uteplass.

Landmann Ball of Fire, 2.999 kr hos Clasohlson.no

Hengende alternativ

En av de store fordelene med bålpanner er at de er en hyggeskapende varmekilde som også fungerer til matlaging. Denne hengende utgaven er et prima eksempel på nettopp dette, og med en diameter på 80 cm egner den seg til å lage mat til mange på en gang.

Bålpanne Jette, 3.495 kr hos sunwind.no

Kvadratisk eleganse

Denne bålpannen har en unik og spennende utforming som gir den et kunsterisk preg. Her er det bare å fyre opp og slå seg ned i godstolen og nyte den gode stemningen.

Tervo bålfat, 3.099 kr hos biopeiser.no

© Varmefag.no

Smart løsning i rustet stål

Dette fine bålfatet ligger løst så det kan justeres til vannrett posisjon dersom underlaget ikke er flatt. Praktisk og lurt!

Rais Ra bålpanne, fra kr. 5.650 hos varmefag.no

Bålfat med gnistfanger

Dette rustikke bålfatet kommer med gnistfanger som omslutter bålet og sørger for at gnister og rusk ikke flyr ut.

vidaXL Rustikt bålfat med ildrake, 1.789 kr hos boltreplassen.no