8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede

Det er en kunst å innrede boligen med både stil og sjarm, men det finnes noen grunnprinsipper du bør følge. Lær deg de proffe knepene som gir interiøret ditt det lille ekstra!

1. Du bruker planter som en viktig del av interiøret
© Serge Anton-Living Inside

1. Du bruker planter som en viktig del av interiøret

Uansett hvor stilige møbler du har, og hvor mye naturmaterialer du bruker, kommer vi ikke utenom det faktum at møbler er døde ting.

Planter tilfører liv og energi til interiøret ditt, og skaper en hyggelig stemning. Dessuten gjør grønne planter underverker for inneklimaet!

Grønne vekster i ulike størrelser skaper dynamikk, som her i kunstneren Antonino Sciortinos hjem.

Trær i store potter er på full fart inn i interiøret. Kombiner dem med for eksempel sukkulenter og blomster i plantekasser og ampler, og vi garanterer at både du og interiøret vil blomstre!

2. Du har skapt en helhetlig fargepalett uten at det blir kjedelig
© Felix Forest/ Living Inside

2. Du har skapt en helhetlig fargepalett uten at det blir kjedelig

Enkle fargepaletter – som for eksempel om du baserer deg på en svart og hvitt base i interiøret – kan fort bli kjedelige dersom du ikke skaper spenning. En enkel måte å gjøre dette på, er å satse på ulike strukturer.

Ved å holde fargepaletten nøytral og avdempet er det strukturene i de ulike overflatene som spiller hovedrollen i denne franske leiligheten. Strømlinjeformet 50–60-tallsdesign mot avslappede, «rufsete» møbler og skrukkete lin mot stramme samtidsobjekter gir hjemmet et elegant, «chic» preg.

3. Du har mikset gammelt og nytt på en kreativ måte
© Inger Marie Grini

3. Du har mikset gammelt og nytt på en kreativ måte

En god interiørstylist kan kunsten å blande gamle ting med nye, og designobjekter med budsjettkupp.

La arvegods og bruktfunn få plass ved siden av nye designmøbler, og suppler med for eksempel billige og fine Ikea-møbler.

Hjemme hos Lena og Trond har de fått til en fin miks av gammelt og nytt:

Sofaen Söderhamn fra Ikea er fin til det klassiske Isamo Noguchi-bordet i ask. Gulvteppe fra Tisca og stol av Kristina Dam. Taklampen er brukt, mens stålampen er Moroso for Diesel.

4. Du har satt sammen elementer fra ulike stiler
© Marco Bertolini / Living Inside

4. Du har satt sammen elementer fra ulike stiler

En vanlig misforståelse er at du er nødt til å velge én stil – og så holde deg til den. Men resultatet blir så mye mer spennende dersom du mikser objekter fra ulike stilretninger og trender!

I denne leiligheten i Milano er hver krik og krok er dekket av personlige skatter, antikke funn, designklassikere og moderne kunst.

Moderne møbler blandet med vintage, malerier med gullrammer ved siden av grafiske trykk, et minimalistisk sidebord på et antikt gulvteppe – bland alle dine personlige favoritter, og du får et interiør med en særegen personlighet!

Har du lyst til begynne å samle på kunst? Her er noen proffe tips til hva du bør se etter og hvordan du bygger opp en samling.

5. Du vet å begrense deg
© Nadia Norskott

5. Du vet å begrense deg

Pass på slik at du ikke gjør rommene overfylte! Har du noen vakre ting som du vil fremheve, bør du sørge for å gi dem den plassen de fortjener – med ro nok rundt seg til at de synes godt.

Vinduskarmer skal heller ikke fylles til randen med dilldall. Velg ut noen favoritt-ting – og så kan du heller skifte ut «utstillingene» i løpet av året.

6. Du tør å være personlig og overraskende
© Mads Mogensen

6. Du tør å være personlig og overraskende

Å finne sin egen stil betyr at du må tørre å ta noen personlige valg. På dette ellers nokså stilrene kjøkkenet, har eierne hengt opp et gammelt veggteppe de er glad i.

Ta vare på de tingene som betyr noe for deg – og vis dem fram! Her får du flere tips til hvordan du kan innrede med kontraster for å få en personlig stil.

7. Du kombinerer fint med funksjonelt
© Andreas Mikkel Hansen

7. Du kombinerer fint med funksjonelt

Det er viktig å omgi seg med vakre ting – men minst like viktig er det at interiøret fyller de funksjonene du trenger til hverdags.

Effektiv oppbevaring, plassbygde møbler og smart utnyttelse av kroker og kriker er eksempler på et funksjonelt hjem.

Denne plassbygde senga er praktisk – men er i tillegg et møbel som tar seg strålende ut i et relativt lite soverom.

Vil du se flere lekre soverom? Sjekk ut våre favoritter her!

8. Du tør å tenke utradisjonelt!
© Helenio Berbetta / Living Inside og Kira Brandt

8. Du tør å tenke utradisjonelt!

Kreative løsninger skaper unike hjem! Ikke vær redd for å velge utradisjonelt, som for eksempel å ha en kombinert kontorpult/sminkebord på badet – eller et deilig badekar på soverommet.

Det viktigste er at rommet oppfyller dine behov – og at du trives med det personlige uttrykket du skaper.

Få flere gode interiørtips i Bo Bedres nyhetsbrev!