8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede

Det er en kunst å innrede boligen med både stil og sjarm, men det finnes noen grunnprinsipper du bør følge. Lær deg de proffe knepene som gir interiøret ditt det lille ekstra!

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

1. Du bruker planter som en viktig del av interiøret

Uansett hvor stilige møbler du har, og hvor mye naturmaterialer du bruker, kommer vi ikke utenom det faktum at møbler er døde ting.

Planter tilfører liv og energi til interiøret ditt, og skaper en hyggelig stemning. Dessuten gjør grønne planter underverker for inneklimaet!

Grønne vekster i ulike størrelser skaper dynamikk, som her i dette hjemmet som er på knappe 50 kvadratmeter..

Trær i store potter har vært en toneangivende trend de siste årene. Kombiner dem med for eksempel sukkulenter og blomster i plantekasser og ampler og vi garanterer at både du og interiøret vil blomstre!

2. Du har skapt en helhetlig fargepalett uten at det blir kjedelig

Enkle fargepaletter – som for eksempel om du baserer deg på en svart og hvitt base i interiøret – kan fort bli kjedelige dersom du ikke skaper spenning. En enkel måte å gjøre dette på, er å satse på ulike strukturer.

Ved å holde fargepaletten nøytral og avdempet er det strukturene i de ulike overflatene som spiller hovedrollen hjemme hos fotograf Elisabeth Heier. Strømlinjeformet design mot mer avslappede, «rufsete» tepper og skrukkete lin mot stramme samtidsobjekter gir hjemmet et elegant, «chic» preg.

© Birgitta Wolfgang

3. Du har mikset gammelt og nytt på en kreativ måte

En god interiørstylist kan kunsten å blande gamle ting med nye, og designobjekter med budsjettkupp.

La arvegods og bruktfunn få plass ved siden av nye designmøbler, og suppler med for eksempel billige men klassiske møbler.

Hjemme hos Signe og Kasper har de fått til en fin miks av gammelt og nytt:

Med en miks av gamle møbler, unikaobjekter og franskinspirert design har paret satt sitt helt eget preg på leiligheten. Hjemmets hvite ramme er fylt med detaljer i tre, gjerne i ulike sorter, noe som gir et fint spill og skaper varme i interiøret. Kurvsofaen er et loppefunn og det litografiske trykket er av Augusta Atla. Bentwood-stolene er fra Thonet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

4. Du har satt sammen elementer fra ulike stiler

En vanlig misforståelse er at du er nødt til å velge én stil – og så holde deg til den. Men resultatet blir så mye mer spennende dersom du mikser objekter fra ulike stilretninger og trender!

I denne leiligheten i København er hver krik og krok er dekket av personlige skatter, antikke funn, designklassikere og moderne kunst.

Moderne møbler blandet med vintage, malerier med gullrammer ved siden av grafiske trykk, et minimalistisk sidebord på et antikt gulvteppe – bland alle dine personlige favoritter, og du får et interiør med en særegen personlighet!

© Melissa Hegge

5. Du vet å begrense deg

Pass på slik at du ikke gjør rommene overfylte! Har du noen vakre ting som du vil fremheve, bør du sørge for å gi dem den plassen de fortjener – med ro nok rundt seg til at de synes godt. Denne kunsten mestrer Ann-Kristin og Clement, som bor i en klassiske leiligheten - med beliggenhet på FNs verdensarvliste.

Vinduskarmer og skjenker skal ikke fylles til randen med dilldall. Velg ut noen favoritt-ting – og så kan du heller skifte ut «utstillingene» i løpet av året.

© Foto: Pernille Münster / Styling: Katrine Hovind

6. Du tør å være personlig og overraskende

Å finne sin egen stil betyr at du må tørre å ta noen personlige valg. Hjemme hos Pernille og Lasse i Gamlebyen i Oslo har de perfeksjonert en spennende og personlig fargepalett i uventede kontraster.

Ta vare på de tingene som betyr noe for deg – og vis dem fram! Her får du tips til hvordan du styler bokhyllen på en interessant og personlig måte

7. Du kombinerer fint med funksjonelt
© Andreas Mikkel Hansen

7. Du kombinerer fint med funksjonelt

Det er viktig å omgi seg med vakre ting – men minst like viktig er det at interiøret fyller de funksjonene du trenger til hverdags.

Effektiv oppbevaring, plassbygde møbler og smart utnyttelse av kroker og kriker er eksempler på et funksjonelt hjem.

Denne plassbygde senga er praktisk – men er i tillegg et møbel som tar seg strålende ut i et relativt lite soverom.

Vil du ha flere tips til plassutnyttelse på soverommet? Se våre tips til hvordan du får soverommet til å se større ut

© Maria Vous

8. Du tør å tenke utradisjonelt!

Kreative løsninger skaper unike hjem! Ikke vær redd for å velge utradisjonelt, som for eksempel å ha en huske i stua.

Det viktigste er at rommet oppfyller dine behov – og at du trives med det personlige uttrykket du skaper.

Få flere gode interiørtips i Bo Bedres nyhetsbrev!