Få en smak av parisisk caféliv i denne elegante storbyleiligheten

Hjemme hos Julie Sascha Lee Dann er det ingen regler, tidsepoker eller materialer som styrer – alt møtes i et sjarmerende sammensurium. Se den imponerende leiligheten her.

Julie Sascha Lee Dann

Julie Sascha Lee Dann driver butikken Beau Marché og spisestedet Les Voyageurs. Plakaten på veggen er fra 1920-tallet og viser en oversikt over begivenhetene som den gang ble holdt i den franske byen St. Gervais.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Vakre ting og godt håndverk

Julie Sascha Lee Dann setter pris på vakre ting og godt håndverk, og det kommer tydelig frem der hun bor. Leiligheten er en eklektisk blanding av farger, moderne design og vintageklassikere. Det er særlig kjøkkenet et godt eksempel på.

– Jeg liker å vakker emballasje, som pasta- og sardinbokser, stående i hyllene. I tillegg til at de er flotte i seg selv, kan man la seg inspirere av dem. Kjøkkenet kan gjerne fungere som oppholdsrom, sier hun

På kjøkkenet det mange elementer fra ulike stilarter og tidsepoker.

Lys stue med hvitlakkert tregulv

Under renoveringen ble det åpnet opp mellom rommene, slik at stuen nå er forbundet med kjøkkenet. Den innbydende 1970-tallsinspirerte sofaen med fast ramme og myk polstring har Julie designet selv. Det antikke bordet er fra Japan, og glasskulpturen med frukt er fransk vintage. I vinduskarmen står en rokkokolampe som Julie har fått av farmoren. Meribel-stolen med flettet sete er designet av Charlotte Perriand, og den høye lampen er spansk design fra 1980-tallet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stilren designerstol i hvit stue

Thonet-stolen er en designklassiker, og Julie elsker hvordan den runde formen passer sammen med Schwalbes svungne signatur på bildet over. Alle rommene i leiligheten har hvitmalte vegger og tregulv som gir den 83 kvadratmeter store leiligheten et ensartet uttrykk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et unikt kjøkken

De bringebærrøde modulene har Julie designet i samarbeid med kjøkkenspesialisten Martin Lindholdt. Benkeplaten i terrazzo er fra Lotus Concrete, og de hvite veggflisene med mørke fuger er inspirert av undergrunnen i New York. Krystallysekronen er fra Sveits, bordet er designet av Bouroullec-brødrene, og de franske flettestolene er fra Beau Marché, Julies egen butikk.

– Jeg liker å blande materialer, og kjøkkenet vil jeg si er en blanding av industrielt og landlig. Som du ser, er jeg ikke redd for farger. Min erfaring er at hvis man velger farge på en stor flate, blir det et roligere uttrykk. Jeg har også valgt å ha åpne hyller med plass til tingene jeg bruker.

LES OGSÅ

Hyller med nipsting

Hyllene er fulle av glass og porselen, og skaper en hyggelig og uformell stemning.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Vakre ting og farger

Hylleknektene er i galvanisert stål, og står i rå kontrast til hyllene i glass. Store fargeflater har også sofaen, som Julie har designet, og det samme gjelder for det klassiske badekaret med løveføtter.

– Begynner man først å bruke mange farger, føler man seg ikke så begrenset. Jeg har ingen regler og lar følelsene styre, for tingene skal leve og være i bruk. Nytt trenger ikke å være helt nytt, jeg kjøper gjerne vintage og liker å bruke tingene i hverdagen.

Lyst og åbent kjøkken med røde kjøkkenskap

På kjøkkenet er det mange detaljer og stadig noe nytt å oppdage. Julie har brukt mange forskjellige materialer, som glass, fliser, flettverk, tre og høyglans.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stor og rommelig badeværelse med rødt badekar

Selv om badet er bittelite, ville hun ha badekar. Både karet og armaturen er importert fra England. Det store speilet på motsatt vegg gir rommet dybde, slik at det føles større. Gulvet er fra Lotus Concrete, som er de samme som også leverte bordplaten på kjøkkenet. For å få et mer moderne uttrykk er terrazzoen lagt med store steiner.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En vakker patinert glød

Julie totalrenoverte leiligheten da hun overtok, og nå har hun bodd der i åtte år. Oppussingen innebar blant annet å åpne opp for å få lange linjer gjennom den 83 kvadratmeter store leiligheten.

De fleste av tingene i hjemmet til Julie har en historie. Som speilet på badet, som hun fant i Paris, og kan være designet av Mathieu Matégot. Eller den store kinoplakaten fra Woody Allens film The Purple Rose of Cairo som Julie har fått i gave fra faren og Meribel-stolen fra Charlotte Perriands. Stolen ble opprinnelig lagd til et vintersportssted i de franske alpene, og med tiden har den fått en vakker patina.

– Jeg elsker det lille bordet fra Pulpo som står på soverommet. Når jeg ligger i sengen og ser på det, glitrer det i glassplaten. Det er noe særlig med objekter som både har en funksjon og er et kunstverk i seg selv.

Hyggehjørne med et lille bord fra Pulpo

Det lille bordet med forkrommede stålbein og tykk glassplate er fra Pulpo, design Sebastian Herkener. På den står en gammel indisk leirkrukke og en vintage lampe.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LES OGSÅ