5 tips til hvordan du styler bokhyllen best mulig

Vi guider deg til en perfekt stylet bokhylle som oser av både personlighet og stil.

Hemmeligheten bak en vakker bokhylle

Bokhyllen er ikke bare et praktisk oppbevaringsmøbel, men snarere et stort åpent kanvas, som kan brukes til å fremheve din personlige stil.

Vi har knekt koden til en stilfull styling av bokhyllen - her er våre 5 beste tips.

Reol
© Claus Troelsgaard

Tips 1 - Sorter og tynn ut i rekkene

Det første og mest avgjørende tipset handler om å begrense innholdet i hyllen. En overfylt hylle kan påvirke hele rommets uttrykk ved å skape kaos og uorden.

Det er derfor viktig at du velger ut de tingene som er viktigst for deg at ha stående på hyllen og finner et annet sted til de øvrige tingene.

Tenk på det på denne måten: Jo flere ting du har stående på hyllen, desto mindre inntrykk vil hver ting gi.

Her har man valgt å prioritere bøker, men man har til gjengjeld lagt noen av dem ned for å bryte de rene linjene og skape struktur.

LES OGSÅ

Flot stylet reol
© Kira Brandt

Tips 2 - Orden og struktur

Når de mest vesentlige tingene er valgt ut, kan du begynne å vurdere hvilket uttrykk du ønsker at hyllen skal ha. Du kan blant annet overveie om du ønsker en bestemt sammensetning av farger, materialer, former og størrelser.

På denne måten sikrer du at det er en klar rød tråd samt orden og struktur i hyllens uttrykk - noe som er essensielt i stylingen av enhver hylle.

I denne hyllen er de fine oppbevaringskassene gjennomgående og det skaper en flott rød tråd gjennem hele hyllen. Likevel brytes uttrykket av forskjellige interiørobjekter som sikrer, at hyllen ikke blir for monoton og ensformig.

LES OGSÅ

Bogreol
© Christina Kayser Onsgaard

Tips 3 - Farger og asymmetri

Som nevnt over er det vesentlig å tenke over selve hyllens struktur. Her spiller spesielt fargevalg og selve oppbygningen av innholdet på hyllen en viktig rolle.

Bruk farger fra for eksempel interiørobjekter eller boksamlinger til å skape sammenheng og samtidig puste liv i innredningen. Du kan også skape liv ved å gi hyllen et asymmetrisk uttrykk. Det bryter med de rene linjene og skaper en vakker dynamikk i hyllen.

Dersom det blir for monotont og endformig kan det nemlig fort komme til å flyte sammen og få et stivt uttrykk.

På dette bildet er det tydelig at bøkene bidrar med både farge og asymmetri til innredningen. Ved å legge noen av bøkene ned bryter man med det klassiske uttrykket og skaper et vakkert spill i hyllen, samtidig med at fargene skiller seg ut i de sort/hvite omgivelsene.

Stylet reol
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Tips 4 - Balanse er alt

Balanse og visuell vekt er utrolig viktig for å kunne skape et vakkert og gjennomført uttrykk i bokhyllen. Hyllene burde hverken være for fylt eller for tomme, så her handler det om harmoni.

I denne bokhyllen har man virkelig lekt med forskjellige elementer og man har med en blanding av store og små ting skapt et visuelt avbalansert uttrykk. De store, skulpturelle objektene står på vakkert vis alene, mens flere av de mindre objektene kan står i grupper for nettopp å skape balanse. Se mer fra den vakre arkitekttegnede villaen her.

Personlig reol
© Birgitta Bjørnvad/Sisters Agency

Tips 5 - Prikken over i'en

Det siste trinnet er å tilføye en god dose personlighet til bokhyllen.

Det er viktig at hyllen passer inn i nettopp ditt hjem og at den avspeiler deg og din stil. Innred derfor hyllen med interiørobjekter, kunstverker og bøker som betyr noe for deg. Vær også oppmerksom på å bruke farger som du er spesielt glad i og som avspeiles andre steder i ditt hjem.

Det er naturligvis fortsatt viktig at du har de øvrige tipsene i minne, slik du ender med en perfekt stylet bokhylle.

Denne hyllen er innredet med alt fra små fotografier, skulpturer, vaser, bøker, planter og små finurlige ting som gjør at den oser av personlighet. Det er tydelig at hver en ting er valgt med omhu og den fine hyllen klarer å gi hele rommet et unikt og personlig uttrykk.