7 trender du skal kjenne til akkurat nå

Med tiden skiftes noen trender ut, mens andre fortsatt er like aktuelle. Se våre forslag på 7 trender som med garanti vil være relevante langt inn i 2022.

Keramikk i organiske former. Designstudiet Apparatus har valgt å designe hverdagsobjekter med et personlig preg.

© Apparatus

Organiske former

Organiske former har lenge vært på alles lepper når det handler om tidens store trender og den trenden ser kun ut til å fortsette. Denne sesongens møbler har i vid utstrekning vært preget av skjeve linjer og former, men vi ser også trenden i interiør-artikler som vaser, lysestaker, lamper og servise.

Det er kanskje ingen overraskelse at organiske former fortsatt er representert innenfor bolig og interiør. Vi ser nemlig også at materialer og elementer fra naturen trekkes mer og mer innenfor husets vegger, og i naturen hører de organiske former hjemme. Foruten de dekorative elementene, kan de organiske formene også ses blant større møbler som sofaer, sofabord og lenestoler.

LES OGSÅ

Nye grøntsager mayo piment d’espelette tørrede solbær opskrift
© Anders Schønnemann / Evergreen

Ren mat

Ettersom at vi blir mer og mer bevisste om hva vi spiser, stiller vi også større krav. Flere trendforskere forutser at noe av det vi kommer til å se mest av i 2022 er et krav om transparens.

Vi vil vite hva vi spiser - og ikke bare at det er produsert forsvarlig eller er økologisk, men også hva det inneholder. Det skal være så rent som mulig, være fri for kunstige kjemikalier og tilsetningsstoffer. Vi strever etter et renere liv - kanskje spesielt i kjølvannet av COVID-19 - og det manifesterer seg helt tydelig i våre matvaner.

Hjemmelavede produkter i naturmaterialer fra H&M Home
© H&M Home

Naturlige materialer både inne og ute

Naturens elementer må man (fortsatt) ikke undervurdere, når man snakker om tidens trender. Det er også fargerne grønn og lyseblå som er kåret til Årets farger 2022 av Jotun, Dyrup og Nordsjö og det er ikke uten grunn.

Vi ser en fortsettende interesse i å bruke naturen som inspirasjon hvor naturlige farger og materialer står i fokus. I takt med at vi som forbrukere har blitt mer bevisst om forbruket vårt, beveger vi oss mer og mer mot nyanser og materialer som refererer til naturen og det naturlige.

Vi spår at dette er en trend som vil vare lenge!

LES OGSÅ

&Drape gardiner
© &Drape
Sea og Sea-Tex gardiner fra Luxaflex
© Luxaflex

Bølgende gardiner

Bruken av tekstiler er ikke noe nytt og det er heller ikke bruken av gardiner, men de lange bølgete tekstilene er inn som aldri før. Du har helt sikkert støtt på gardinmerker som anddrape, Kvadrat og Durup på Instagram, som alle har spesialisert seg i den populære innredningstrenden og produserer dem i flere materialer.

Felles for gardinene er at de med deres lange, bølgede former skaper et florlett, elegant og levende uttrykk som også er i tråd med de organiske formene. Gardiner er ikke kun vakre, de kan også være med til å forbedre hjemmets akustikk. Man kan for eksempel finne akustikkfremmende gardiner hos Garant.

LES OGSÅ

Chilled Mint er malt på veggen og matcher det mintgrønne sengetøyet. Gavlen og nattbordet er begge malt med fargen Apple Cheek og skaper en vakker og rolig samhørighet.

© Dyrup

En optimistisk fargeskala

I kjølvannet av den globale pandemien ser vi en spirende tendens til å bruke farger igjen. Nedtonede og naturlige farger er fortsatt i fokus, men suppleres i stigende grad av friske pangfarger som skal symbolisere nye og mer optimistiske tider.

Hos Dyrup og Nordsjö fremhever man både rød, gul, mintgrønn og oransje som forslag på nyanser vi kommer til å se mer av i løpet av den kommende tiden. Ikke nødvendigvis som de bærende, men som en friske pust i avdempede baser.

LES OGSÅ

Mønstre

Geometriske mønstre og patchwork har blitt trendy igjen - spesielt etter et år hvor vi har tilbrakt mesteparten av tiden hjemme, har mange kastet seg over å skape deres egne patchwork-tepper, jakker og putetrekk. Vi ser også trenden opptre i de populære bojagi-gardinene du umulig kan ha oversett hvis du er en hyppig Instagram-bruker.

Også i boliginteriør som putetrekk, sengetepper, gulvtepper og kluter ser vi de geometriske mønstrene og de understreker også et behov for å personliggjøre hjemmet med effekter som skiller seg ut og skaper kontrast.

© Ellos Home
© Reform

Upcycling og hacks

Bærekraftighet er hot, hottere, hottest, og bølgen integrerer seg også mer og mer i den måten vi innretter oss på. Vi bruker tid på å velge ut de mest holdbare materialene, men også på å reparere og upcycle de tingene som trenger det.

I stedet for et helt nytt kjøkken 'hacker' vi vårt eksisterende med fronter fra virksomheter som for eksempel Reform og &Shufl - og kreative DIY-typer pynter kanskje skapdørene med lister i stedet for å skifte dem helt ut.

LES OGSÅ