5 tips: Slik piffer du opp en hvit vegg

Er du lei av den kjedelige, hvite veggen hjemme? Så er det hjelp å hente blant disse tipsene som både er enkle og effektive.

Jotun - "Ocean Air"

Sett på farge

En enkel og opplagt mulighet for å gi liv til de hvite veggene i hjemmet er en god omgang maling. Det gode ved denne løsningen er at du selv bestemmer hvor iøynefallende veggen skal være og du har samtidig muligheten til å tilpasse veggens farge med de øvrige fargene i hjemmet ditt.

Med akkurat dette prosjektet finnes det rom for å være modig og satse, da man forholdsvis enkelt kan male veggen over med en annen farge hvis det viser seg å være helt feil.

Men hvordan finner jeg så den helt riktige fargen, tenker du kanskje? Her gir vi deg en hjelpende hånd, for vi har nemlig samlet noen forslag på årets farger 2022, som du kan la deg inspirere av.

Vægtæppe
© Getty Images

La en utradisjonell trend pynte veggene dine

En mer utradisjonell måte å piffe den hvite veggen opp på, er med de populære veggteppene. En trend som spesielt har vist seg på Instagram, hvor mange har tatt de myke, frynsede og fargede teppene til seg og brukt dem til å dekorere deres vegger.

De fine teppene finnes i mange forskjellige varianter, men felles for dem alle er deres myke og rolige uttrykk, som tilfører hygge og varme til ethvert rom - og så kan de faktisk også brukes til å skape god akustikk.

Billedvæg
© Poster Store

Skap en personlig vegg

Du kan også forvandle den kjedelige, hvite veggen til en personlig billedvegg, hvor du kan henge opp alt fra familiefotografier og fargerike plakater til kunstneriske malerier og tegninger.

Med en bildevegg har du muligheten til å skape akkurat det uttrykket du ønsker. Du kan skape et lett, luftig og stilrent uttrykk ved å plassere rammene symmetrisk og fargekoordinere bildene, som det er gjort på bildet over med plakater fra Poster Store. Du kan også skape et vilt og mer lekende uttrykk ved å plassere rammene tilfeldig og ikke tenke på å matche bildene.

Hvis en bildevegg virker som et for stort prosjekt for deg, kan du også nøyes med en eller to plakater på den hvite veggen, da dette med garanti også vil tilføye liv og personlighet til rommet.

Farverigt spejl
© Hübsch

Fargerike refleksjoner

Dersom du ikke allerede har latt deg inspirere av denne trenden, så er det et opplagt tidspunkt å gjøre det nå. De fargerike speilene er nemlig perfekte til en kjedelig, bar vegg.

Det finnes et hav av varianter når det kommer til fargerike speil - så du har mye å velge mellom.

Bruk enten et farget speil som en del av din bildevegg, ha det stående på en fin kommode eller heng det opp alene på en bar vegg. Du kan også henge et farget speil på en farget vegg for å skape en mer lekende effekt - som det blant annet er gjort med speilet fra Hübsch på bildet over.

Uansett hvilken løsning du velger, vil et fargerikt speil skape en fin wow-faktor når man trer inn i rommet og du kan samtidig nyte godt av speilets mange fordeler. Det får blant annet rommet til å se større ut og reflekterer lys slik at rommet blir lyst og åpent.

Farverigt og mønstret tapet
© Ellos

Gå "all in" på farger og mønstre

Hvis du har mot nok til å gå et skritt videre fra å male den hvite veggen, er tapet det opplagte valget. Ved å tapetsere bare en enkelt vegg kan du skape en helt ny atmosfære i rommet.

Der finnes allverdens former for tapeter, så det er stor plass til kreative tanker når du skal finne den helt riktige tapeten.

Du kan skape et unikt og personlig uttrykk i rommet med en mønstret og fargerik tapet, som samtidig fyller så mye i rommet at du kan dempe for andre farger som du kan se på bildet over.

Her skaper den vakre tapeten fra Ellos en fin bakgrunn til de nøytrale møblene. På denne måten er en tapetsert vegg en enkel og rask måte å skape liv i et bart og kjedelig rom.