10 stylingtips til stuen

Følg et eller flere av disse enkle rådene for en stilsikker oppdatering av stuen.

Skap egne hjørner!
© Händvark

Skap egne hjørner!

Har du en stor stue? Trekk sofaen din ut i rommet!

Handvärks Modular Sofa kan kombineres og arrangeres akkurat slik det måtte passe deg. Med separate moduler – en base, en side – kan den bli så lang eller tilpasses så mange hjørner du vil. På bildet er det for eksempel to baser og tre sider, i tillegg til løse puter for ekstra komfort. Sofaen kommer i tre ulike farger, alle i nydelig fløyel. Som avbildet, 34 795 kr, handvark.com

Lag stilleben
© Produsent

Lag stilleben

Gruppér, gruppér, gruppér. Vi kan ikke få sagt det nok! Det første stylingtrikset du må lære deg, er å lage små grupper av gjenstandene du er glad i. For eksempel på et sidebord eller en benk, som her fra Bloomingville.

Her kan du dessuten se våre stylingtips til kjøkkenet, badet og soverommet.

Gruppér kunst
© Birgitta Wolfgang Drejer

Gruppér kunst

Det er et faktum at enkeltting får større effekt når de grupperes, og dette gjelder også for kunsten vi omgir oss med. Samle flere bilder på én vegg, gjerne fra gulv til tak, for ekte gallerifølelse.

Bruk speil
© Broste

Bruk speil

Det er ikke bare for å sjekke refleksjonen at vi gjerne vil omgi oss med speil. De har en forstørrende effekt på romfølelsen, og er dessuten dekorative i seg selv.

Til Brostes allerede omfattende speilkolleksjon, har den danske produsenten nå lagt til to nye varianter: ruteformede Harlekin og åttekantede Corner. 1785 kr, brostecopenhagen.com.

Skap blikkfang
© Produsent

Skap blikkfang

Gå for én skulpturell lampe i interiøret, og gjør den til et blikkfang. H&M Home har for eksempel hengt Flos' 265-lampe over putehavet sitt. Grafisk og fint!

Bland tekstiler
© Produsent

Bland tekstiler

Vurderer du å trekke om sofaen? Hva med å velge ulike tekstiler til putene? Den italienske produsenten Saba har gjort det med stort hell i sin Today-sofa – en idé du gjerne kan la deg inspirere av!

Innred med planter
© Produsent

Innred med planter

Det er så deilig at vi har lyst på planter igjen – det er rene renessansen av 80-tallets vinterhager! I stedet for å ha én plante stående her og én plante stående der, som vi kanskje er mest vant med hjemme, så grupperer vi dem (som vi alltid gjør når vi lager stilleben). På den måten blir effekten mye større.

Om du virkelig vil ta av, kan du innrede sånn som &Tradition har gjort rundt sin sofagruppe. Kjempefint!

Flere småbord
© Produsent

Flere småbord

Fremfor ett sofabord, som kan oppleves noe statisk, kan flere små gi deg den fleksibilteten du trenger. Dessuten er det fint, som her foran peisinnsatsen Atraflam 16:9.

Gjør rommet mykt
© Bolia

Gjør rommet mykt

Nå er fokuset på materialitet og vi bruker skjermbrett, paneler, tre og papir som aldri før. Ram inn sofakroken med et teppe og få et mykt underlag å gå på samtidig.

Det håndlagede gulvteppet Maya i 100 prosent ull har akkurat den rette dosen «etnisk» mønster: Nok til at det gir noe spennende til interiøret, ikke så mye at det blir påtatt. 2879 kr, bolia.com

Bruk flere lyskilder
© Produsent

Bruk flere lyskilder

I tillegg til en fin taklampe, er det fint med stålamper og bordlamper. Ikke overdriv, men finn en fin miks som harmonerer!

Nuuras stålampe Blossi er like fin til å lyse opp mørke hjørner som til leselys i sofakroken og kommer nå med en enda litt større skjerm. Det håndblåste glasset måler Ø 29 centimeter, og den integrerte LED-lyskilden sprer seg fint over og gjennom flaten. Med gyllen metallfot blir helheten som en eneste gyllen, jepp, vi sier det, lysfontene. 8399 kr, nuura.com.