© Layered

10 stylingtips til stuen

Følg et eller flere av disse enkle rådene for en stilsikker oppdatering av stuen.

Inspirasjon til stuen

Hvis du har lyst til å oppgradere stuen din, er det mange forskjellige virkemidler du kan ta i bruk. Du kan gi stuen en makeover med alt fra tekstiler, dekorasjoner og møbler, til planter og kunst.

For å hjelpe deg litt på vei har vi samlet 10 gode tips til deg som leter du etter inspirasjon til stuen.

Skap egne hjørner

Har du en stor stue? Trekk sofaen din ut i rommet. Da kan du nyte både av plassen du får bak sofaen, som gir et eksklusivt uttrykk, samtidig som du kan leke deg med sofamoduler og design.

Handvärks Modular Sofa kan kombineres og arrangeres akkurat slik det måtte passe deg. Med separate moduler – en base, en side – kan den bli så lang eller tilpasses så mange hjørner du vil. På bildet ser du tre baser og to sider, i tillegg til løse puter for ekstra komfort. Sofaen kommer i ulike farger og materialer.

Pris på bestilling hos Handvärk.com.

© Foto: Pernille Münster / Styling: Katrine Hovind

Lag stilleben

Gruppér, gruppér, gruppér. Vi kan ikke få sagt det nok! Det første stylingtrikset du må lære deg, er å lage små grupper av gjenstandene du er glad i.

Skap egne soner som er forbeholdt spesifikke funksjoner - eksempelvis et hjørne som skal fungere som en lesekrok, eller en lang vegg som skal fungere som en sone for musikk og avslapning. Innred grupperingene med nyanser og elementer som harmonerer for at sonen tydelig avskiller seg fra resten av rommet.

Her kan du dessuten se våre stylingtips til kjøkkenet, badet og soverommet.

Gruppér kunst

Det er et faktum at enkeltting får større effekt når de grupperes, og dette gjelder også for kunsten vi omgir oss med. Samle flere bilder på én vegg, gjerne fra gulv til tak, for ekte gallerifølelse.

Planlegg hvor bildeveggen din skal henges opp, og tenk over om du vil plassere bildene i linje med hverandre eller om de skal henge noe mer tilfeldig rundt. Gå enten for farger og stiler som harmonerer med hverandre, eller skap en spennende og livlig bildevegg ved å benytte mange ulike stilformer. Dette er en god mulighet til å la personligheten skinne!

Les også hvordan du kan lage den perfekte bildeveggen her!

© Ferm Living

Bruk speil

Det er ikke bare for å sjekke refleksjonen at vi gjerne vil omgi oss med speil. De har en forstørrende effekt på romfølelsen, og er dessuten dekorative i seg selv.

Gå for et gigantisk speil som fyller en hel vegg - spesielt hvis du har en liten stue. Eller hold deg til mindre og mer skulpturelle speil som fungerer mer som et statement-element i stuen din, som dette fra Ferm Living.

Veggspeil, 1.715 kr. hos Royaldesign.no.

© Foto: Nadia Norskott

Skap blikkfang

Gå for en skulpturell lampe eller en gigantisk plante. Velg deg ut en spesifikk gjenstand eller kombiner spennende og iøyenfallende elementer sammen med hverandre for å skape et naturlig punkt for øyet.

Hjemmet ditt burde være en sanseopplevelse, og ved å benytte organiske former eller kombinere farger og materialer vil du kunne skape blikkfang du ikke vil gå lei av.

Se mer fra arbeiderboligen på Sagene i Oslo her

© Foto: Stine Christiansen

Bland tekstiler

Vurderer du å trekke om sofaen? Hva med å velge ulike tekstiler til putene? Kombiner ulike tekstiler på sofa, puter, tepper og gardiner, og se hvordan det mykner opp atmosfæren i stuen din.

Hold imidlertid materialene i samme fargenyanser for å skape harmoni som balanserer ut livligheten fra tekstilene.

Hvis du vil se mer av boligen over, kan du bli med inn i det unike båthuset her

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Innred med planter

Det er så deilig at vi har lyst på planter igjen – det er rene renessansen av 80-tallets vinterhager! I stedet for å ha én plante stående her og én plante stående der, som vi kanskje er mest vant med hjemme, så grupperer vi dem (som vi alltid gjør når vi lager stilleben). På den måten blir effekten mye større.

Planter har dessuten mer enn bare estetiske fordeler. Planter er også luftrensende, og med på å skape et godt innemiljø

© Ellos

Flere småbord

Fremfor ett sofabord, som kan oppleves noe statisk, kan flere små gi deg den fleksibilteten du trenger. Små bord kan både ha en praktisk funksjon til hverdagslig bruk, eller en mer estetisk funksjon til flott dekor, litteratur eller planter. Kombiner det gjerne med vakker kunst som ovenfor for å lage de små grupperingene vi tidligere har nevnt.

Pidestall, 1.649 hos Ellos.no.

© Layered

Gjør rommet mykt

Nå er fokuset på materialitet og vi bruker skjermbrett, paneler, tre og papir som aldri før. Ram inn sofakroken med et teppe og få et mykt underlag å gå på samtidig.

Gå for gigantiske tepper som både deler inn rommet, og som fungerer som "malingen" i innredningen. Hent fargene igjen i andre elementer, slik som bildet på veggen ovenfor.

Gulveteppe, 9.700kr. fra Layered.no.

© H&M

Bruk flere lyskilder

Ikke vær redd for å bruke lamper. Her kan du også gå litt mer til verks enn du kanskje tenker - for bruker belysning på en smart måte, kan du fin kombinere mange forskjellige stiler og farger.

Små lyskilder er spesielt med på å skape en lun og hyggelig stemning i stuen din, men de kan også brukes til å lyse opp spesifikke elementer, interiør eller møbler i rommet som er med på å skape blikkfang. Heng eksempelvis en vegglampe overfor eller ved siden av et vakkert bilde, eller bruk en gulvlampe til å lyse opp en pidestall med blomster.

Vegglampe i sølv med struktur, 899 kr. hos H&m Home.