5 trinn: Slik lager du den perfekte bildevegg

Bildevegger skaper personlighet og piffer opp innredningen. Vi guider deg til den perfekte bildeveggen.

1) Hvor skal bildeveggen være?

Først og fremst er det vesentlig å gjøre seg opp en mening om hvor bildeveggen skal være. Her er det viktig å ta høyde for veggens størrelse, eventuelle møbler som er plasserte opp mot veggen, rommets øvrige møbler og fargetonene som går igjen. Alle disse faktorene har en avgjørende betydning for hvordan bildeveggen vil ende opp med å se ut.

Billedvæg
© Desenio
© VisseVasse

2) Bildeveggens komposisjon

Med bildeveggens komposisjon mener vi måten rammene plasseres i forhold til hverandre samt rammenes størrelse. Her er det mange forskjellige stilarter man kan velge å gå etter.

Man kan skape et kvadratisk og stilrent uttrykk, eller man kan skape et mer fritt og lekent uttrykk ved å kombinere forskjellige rammestørrelser og plassere dem uavhengig av hverandre.

Innen du bestemmer deg for hvordan bildeveggen skal se ut kan du med fordel søke inspirasjon på for eksempel Instagram under hashtaggen #bildevegg.

© Poster Store

3) Valg av bilder

Du har nå kommet til den morsomme delen, hvor du skal finne de riktige bildene til din bildevegg. Her er det avgjørende at du har bestemt deg for hvilket uttrykk du vil skape i rommet.

Vil du gjerne ha et rolig og minimalistisk uttrykk kan du med fordel velge enkle bilder med sarte farger. Ønsker du derimot et vilt og særpreget uttrykk, kan du slå deg løs og mikse farger og mønstre akkurat som det passer deg.

Les også: 8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede

Billedvæg med mål
© Desenio

4) Visualiser det endelige resultatet

Når du har rammene og bildene klare kan det være en god ide å legge dem ut på gulvet slik du forestiller deg at de skal henge på veggen.

Det gjør at du lettere kan vurdere rammenes størrelse, samt de enkelte bildene, i forhold til hverandre og flytte rundt på dem for et bedre resultat.

5) Grip hammeren og få bildene opp

Nå er du klar til å få bildene opp på veggen. Husk å måle nøye opp, så du er sikker på at avstanden mellom de enkelte bildene, samt fra henholdsvis gulv og tak, er akkurat som du vil ha det.

God fornøyelse.

TIPS! Abonnerer du på vårt nyhetsbrev, får du shoppingtips og designnyheter på mail fra oss hver uke.