14 lekre hagestuer

En hagestue er den fineste og hyggeligste formen for drivhus. Hvis du ikke allerede er overbevist, så la deg inspirere av dette galleriet med noen av de fineste hagestuene vi har sett.

14 lekre hagestuer

En hagestue er ikke bare et alminnelig drivhus. Det er et fasjonabelt og luksuriøst tilbygg, som i renesanssens Italia var et symbol på rikdom og prestisje.

Så tidlig som i 1545 bygde man hagestuer (også kalt orangerier) i Sydeuropa, og flere land har holdt fast ved tradisjonen opp gjennom historien.

Også i dag er hagestuene populære, og vi skjønner hvorfor med dette galleriet. Tenk å kunne dyrke sitrusfrukter og å skape sin egen, vakre oase!

Den romantiske innredningen

Det er fordelaktig å innrede hagestuen din i lyse farger. Dette får hagestuen til å virke større og gir en romantisk, nordisk look. Hagestuen på bildene under er innredet i lyse fargenyanser og med lekre flettede hagestoler, som bryter med det lyse fargevalget.

Høsthygge

Med en peis, et spisebord og små høsttrær i pene farger, får du en hagestue som utstråler hygge! Dette kan bli stedet hvor du spiser middag med familien rundt den varme peisen.

En stue midt i naturen

La en sofa flytte inn i hagestuen og skap deg en hyggelig stue - midt i naturen! På denne måten inviterer du naturen inn og skaper et rom for avslapning i lekre omgivelser.

LES OGSÅ: Bygg ditt eget orangeri

Sov i det fri

Elsker du følelsen av å være ute i naturen? Da skal du la hagestuen også huse en seng, slik at du kan sove ute i det fri. Med utsikt fra alle vinkler, vil du føle deg i ett med naturen!

Les også: 10 flotte hager fra Pinterest.

Regndager i hagestuen

Hagestuen er et hyggelig sted hvor familien samles rundt spisebordet. Innred med masser av grønne planter for å skape en følelse av å sitte under åpen himmel. Når det regner, vil lyden av regndråpene på vinduene skape en ekstra hyggelig stemning.

En industriell og rustikk hagestue

Foretrekker du en industriell og rustikk look? Da skal du selvfølgelig også innrede din hagestue i samme stil. Her er der skapt et rått look ved å dekorere med store metallamper og vintage stoler.

Gamle vinduer og vintagefunn

Det karakteristiske gulvet og de gamle loppe-funnene er med på å skape en romantisk stemning. Skal du i gang med å bygge din egen hagestue, og vil du gjerne ha samme stemning som på bildene? Da kan du innrede med vintage-funn og gjerne bygge stuen av gamle vinduer.

Tildekket hagestue

Dekk hagestuen eller tilbygget med grønne klatreplanter. Det skaper en eventyrlig stemning, og føles som en hemmelig hage. Vinranker har lekre blader, og er du god til å passe på dem, kan du være så heldig at du vil høste vindruer!

Les også: Slik tar du stiklinger av plantene dine