Tertedeig
• Ha hvetemel og kaldt smør i en blender, og kjør det til en smuldredeig.
• Ha i salt og vann, og kjør til deigen er jevn. Pakk den i plastfilm, og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time.
• Kjevle ut deigen, enten med en pastamaskin eller mellom to bakepapir. Legg deigen over 4 små, smurte terteformer, trykk den godt opp langs kanten og skjær av overflødig deig.
• Prikk små hull i deigen med en gaffel. Dekk med bakepapir og legg i tertekuler/ tørre erter.
• Bak tertene ved 180 oC i cirka 10 minutter. Fjern deretter tertekulene og bakepapiret, og bak videre i 5 minutter til.
• Avkjøl tertene før du tar dem ut av formene.
Sennepskrem
• Bland de to sennepstypene med sitronsaft og sukker.
• Pisk fløten til krem. Tilsett crème fraîche og pisk til ønsket konsistens.
• Vend inn sennepsblandingen, og smak til med flaksalt og pepper.
Asparges
• Knekk av den nederste treene delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og nedover.
• Damp aspargesen i vann tilsatt sitron i cirka 5 minutter, tørk og skråskjær dem i passe store biter.
• Skjær reddikene i skiver på en mandolin.
• Skyll og tørk salaten, og del bladene i mindre biter.