© Tia Borgsmidt

Terter med hvit asparges, sennepskrem og salat

De sprø tertebunnene er fylt med en uimotståelig sennepskrem, hvite dampede asparges og lett bitter friséesalat. En vakker og appetittlig forrett som bør nytes mens aspargesen er i sesong.

Terter med hvit asparges, sennepskrem og salat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Tertedeig

  • 100 g hvetemel
  • 75 g kaldt smør
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss vann

Sennepskrem

  • 1 ss søt sennep
  • 1 ss Dijonsennep
  • saft fra 1⁄2 sitron
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl Creme fraiche 35%
  • Flaksalt og pepper

Fyll

  • 1 bunt hvit asparges
  • 1 sitron
  • 1 bunt reddiker
  • Litt friséesalat
  • Spiselige blomster, eks. stemorsblomst

Sånn gjør du

Tertedeig

• Ha hvetemel og kaldt smør i en blender, og kjør det til en smuldredeig.

• Ha i salt og vann, og kjør til deigen er jevn. Pakk den i plastfilm, og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time.

• Kjevle ut deigen, enten med en pastamaskin eller mellom to bakepapir. Legg deigen over 4 små, smurte terteformer, trykk den godt opp langs kanten og skjær av overflødig deig.

• Prikk små hull i deigen med en gaffel. Dekk med bakepapir og legg i tertekuler/ tørre erter.

• Bak tertene ved 180 oC i cirka 10 minutter. Fjern deretter tertekulene og bakepapiret, og bak videre i 5 minutter til.

• Avkjøl tertene før du tar dem ut av formene.

Sennepskrem

• Bland de to sennepstypene med sitronsaft og sukker.

• Pisk fløten til krem. Tilsett crème fraîche og pisk til ønsket konsistens.

• Vend inn sennepsblandingen, og smak til med flaksalt og pepper.

Asparges

• Knekk av den nederste treene delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og nedover.

• Damp aspargesen i vann tilsatt sitron i cirka 5 minutter, tørk og skråskjær dem i passe store biter.

• Skjær reddikene i skiver på en mandolin.

• Skyll og tørk salaten, og del bladene i mindre biter.

Til servering: Fordel sennepskremen i tertebunnene. Fyll deretter i asparges, reddik og friséesalat. Pynt med spiselige blomster.

Er du på jakt etter en enkel forrett? Vi har samlet de 10 beste her!