© Mads Mogensen

Fargerik salat med nektariner og rød quinoa

De sunne og fargerike elementene gjør salaten til den vakreste retten på menyen.

Salat med nektariner og rød quinoa

Bygg opp retten som et kunstverk, som her, der blader og frukt blander seg i en vakker, fargerik palett.

(til 4 personer)

  • 200 g rød quinoa
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten radicchiosalat
  • 1 liten friséesalat
  • 2 store håndfuller ruccola
  • 1 nektarin i biter
  • 250 g geitost, skåret i skiver

Dressing:

  • 1 ss sennep
  • ½ sitron
  • Salt, pepper
  • 75 ml kaldpresset jomfruolivenolje

Til dekorasjon:

  • Friske timiankvister

Slik gjør du det:

  1. Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken, tilsett salt og olje. La den renne av og legg den i en stor bolle. La den avkjøles i en time.
  2. Mens quinoaen avkjøles, bland sennep, sitron, olivenolje, salt og pepper i en liten bolle. Rør med en visp for å blande godt.
  3. Legg salatbladene i en stor salatbolle og tilsett nektarinbåter og dressing. Topp deretter med quinoa og geitost. Pynt med friske timiankvister.