
Fargerik salat med nektariner og rød quinoa
De sunne og fargerike elementene gjør salaten til den vakreste retten på menyen.
AvMartina Hunglinger
Salat med nektariner og rød quinoa
Bygg opp retten som et kunstverk, som her, der blader og frukt blander seg i en vakker, fargerik palett.
(til 4 personer)
- 200 g rød quinoa
- 1 ss olivenolje
- 1 liten radicchiosalat
- 1 liten friséesalat
- 2 store håndfuller ruccola
- 1 nektarin i biter
- 250 g geitost, skåret i skiver
Dressing:
- 1 ss sennep
- ½ sitron
- Salt, pepper
- 75 ml kaldpresset jomfruolivenolje
Til dekorasjon:
- Friske timiankvister
Slik gjør du det:
- Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken, tilsett salt og olje. La den renne av og legg den i en stor bolle. La den avkjøles i en time.
- Mens quinoaen avkjøles, bland sennep, sitron, olivenolje, salt og pepper i en liten bolle. Rør med en visp for å blande godt.
- Legg salatbladene i en stor salatbolle og tilsett nektarinbåter og dressing. Topp deretter med quinoa og geitost. Pynt med friske timiankvister.