Forrett Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær Her får du tre av sommerens favoritter samlet i én rett! Av Lone Kjær — 23. juni 2022 Tallerkener fra Bungalow og Viki Weiland, boller fra Viki Weiland, vinglass fra Ikea, messingbestikk fra Scanline og linservietter fra Broste Copenhagen. © Tia Borgsmidt Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær Sesongens hvite asparges smaker ekstra godt etter en tur på grillen. Server aspargesene med nypoteter, jordbær og pisket smør. Dette trenger du: Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Pisket smør 50 g mykt smør ¼ ts flaksalt Grillede apsarges 200 g nypoteter 100 g jordbær 6 hvite aspargeser Olivenolje til pensling Flaksalt og pepper ½ potte basilikum Slik gjør du: Pisket smør: Pisk smøret mykt og luftig med en håndmikser. Smak til med flaksalt, og sett i kjøleskapet. Grillede asparges: Vask potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, og skjær potetene i mindre biter. Rens jordbærene, og del dem i to. Knekk av den nederste treene delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og nedover. Pensle aspargesene med olivenolje, og grill dem i cirka 4 minutter på hver side. De skal være møre og ha fine grillstriper. Servering: Kutt aspargesene i biter mens de ennå er lune. Del potetene og anrett i boller sammen med asparges, jordbær, pisket smør og basilikum LES OGSÅ Forret Grillede majskolber med rørt smør, citronsalt og parmesanost Håndplukket til deg Forrett Østers med asparges og rosengeranium Forrett Sjøkreps med grillet sitron og ricottakrem Forrett Padron-paprika med za'atar Forrett Ricottakrem med karamellisert løk Forrett Grillet squash med stracciatella, erter og mynte Forrett Grillet sommergulerøtter med kremet burrata