Oppskrift: Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær

Sesongens hvite asparges smaker ekstra godt etter en tur på grillen. Server aspargesene med nypoteter, jordbær og pisket smør.

Hvide asparges, nye kartofler © Tia Borgsmidt

Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær

Dette trenger du:

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Pisket smør

  • 50 g mykt smør
  • ¼ ts flaksalt

Grillede asparges

  • 200 g nypoteter
  • 100 g jordbær
  • 6 hvite aspargeser
  • Olivenolje til pensling
  • Flaksalt og pepper
  • ½ potte basilikum

Slik gjør du:

Pisket smør:

  1. Pisk smøret mykt og luftig med en håndmikser. Smak til med flaksalt, og sett i kjøleskapet.

Grillede asparges:

  1. Vask potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, og skjær potetene i mindre biter. Rens jordbærene, og del dem i to.
  1. Knekk av den nederste treene delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og nedover.
  1. Pensle aspargesene med olivenolje, og grill dem i cirka 4 minutter på hver side. De skal være møre og ha fine grillstriper.

Servering:

  1. Kutt aspargesene i biter mens de ennå er lune. Del potetene og anrett i boller sammen med asparges, jordbær, pisket smør og basilikum

LES OGSÅ