Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær

Her får du tre av sommerens favoritter samlet i én rett!

Hvide asparges, nye kartofler

Tallerkener fra Bungalow og Viki Weiland, boller fra Viki Weiland, vinglass fra Ikea, messingbestikk fra Scanline og linservietter fra Broste Copenhagen.

© Tia Borgsmidt

Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær

Sesongens hvite asparges smaker ekstra godt etter en tur på grillen. Server aspargesene med nypoteter, jordbær og pisket smør.

Dette trenger du:

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Pisket smør

  • 50 g mykt smør
  • ¼ ts flaksalt

Grillede apsarges

  • 200 g nypoteter
  • 100 g jordbær
  • 6 hvite aspargeser
  • Olivenolje til pensling
  • Flaksalt og pepper
  • ½ potte basilikum

Slik gjør du:

Pisket smør:

  1. Pisk smøret mykt og luftig med en håndmikser. Smak til med flaksalt, og sett i kjøleskapet.

Grillede asparges:

  1. Vask potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, og skjær potetene i mindre biter. Rens jordbærene, og del dem i to.
  1. Knekk av den nederste treene delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og nedover.
  1. Pensle aspargesene med olivenolje, og grill dem i cirka 4 minutter på hver side. De skal være møre og ha fine grillstriper.

Servering:

  1. Kutt aspargesene i biter mens de ennå er lune. Del potetene og anrett i boller sammen med asparges, jordbær, pisket smør og basilikum

LES OGSÅ