
Gravet breiflabb med nypoteter og erteskum
Breiflabb er en delikatesse, og den milde smaken kommer til sin rett når den graves i et døgn før servering.
AvLone Kjær
Til 4 personer
Dette trenger du:
Gravet Breiflabb
- 300 g breiflabbfilet
- 1 ts flaksalt
- 1 ts sukker
- 2 ss olivenolje
- 1 økologisk sitron, saft og skall
Erteskum
- 200 g frosne erter
- 1 dl H-melk
- 1 dl kremfløte
- Flaksalt og pepper
- 8 små, kokte nypoteter
- 1 potte erteskudd
Slik gjør du:
Gravet Breiflabb
- Fjern eventuelle hinner, skinn og bein på breiflabben.
- Skjær den i tynne skiver og legg den i en boks med lokk.
- Dryss over flaksalt og sukker. Rør sammen olivenolje og sitronskall og -saft, og hell over fisken.
- Legg på lokket og sett boksen kaldt over natten.
Erteskum
Ha erter og melk i en kjele, og varm opp til kokepunktet.
Hell det i en blender og kjør til massen er glatt. Press blandingen gjennom en sil og hell den over i blenderen igjen.
Tilsett fløte og kjør til det skummer. Smak til med flaksalt og pepper.
Servering
- Skjær potetene i fire og anrett i dype tallerkener sammen med gravet breiflabb.
- Hell erteskum på siden og topp med erteskudd.
TIPS: Får du ikke tak i erteskudd, kan du bruke finstrimlede sukkererter.