Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Gravet breiflabb med nypoteter og erteskum

Breiflabb er en delikatesse, og den milde smaken kommer til sin rett når den graves i et døgn før servering.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Til 4 personer

Dette trenger du:

Gravet Breiflabb

  • 300 g breiflabbfilet
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 økologisk sitron, saft og skall

Erteskum

  • 200 g frosne erter
  • 1 dl H-melk
  • 1 dl kremfløte
  • Flaksalt og pepper
  • 8 små, kokte nypoteter
  • 1 potte erteskudd

Slik gjør du:

Gravet Breiflabb

  1. Fjern eventuelle hinner, skinn og bein på breiflabben.
  2. Skjær den i tynne skiver og legg den i en boks med lokk.
  3. Dryss over flaksalt og sukker. Rør sammen olivenolje og sitronskall og -saft, og hell over fisken.
  4. Legg på lokket og sett boksen kaldt over natten.

Erteskum

Ha erter og melk i en kjele, og varm opp til kokepunktet.
Hell det i en blender og kjør til massen er glatt. Press blandingen gjennom en sil og hell den over i blenderen igjen.
Tilsett fløte og kjør til det skummer. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Skjær potetene i fire og anrett i dype tallerkener sammen med gravet breiflabb.
  2. Hell erteskum på siden og topp med erteskudd.

TIPS: Får du ikke tak i erteskudd, kan du bruke finstrimlede sukkererter.