© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Gravet breiflabb med nypoteter og erteskum

Breiflabb er en delikatesse, og den milde smaken kommer til sin rett når den graves i et døgn før servering.

Til 4 personer

Dette trenger du:

Gravet Breiflabb

  • 300 g breiflabbfilet
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 økologisk sitron, saft og skall

Erteskum

  • 200 g frosne erter
  • 1 dl H-melk
  • 1 dl kremfløte
  • Flaksalt og pepper
  • 8 små, kokte nypoteter
  • 1 potte erteskudd

Slik gjør du:

Gravet Breiflabb

  1. Fjern eventuelle hinner, skinn og bein på breiflabben.
  2. Skjær den i tynne skiver og legg den i en boks med lokk.
  3. Dryss over flaksalt og sukker. Rør sammen olivenolje og sitronskall og -saft, og hell over fisken.
  4. Legg på lokket og sett boksen kaldt over natten.

Erteskum

Ha erter og melk i en kjele, og varm opp til kokepunktet.
Hell det i en blender og kjør til massen er glatt. Press blandingen gjennom en sil og hell den over i blenderen igjen.
Tilsett fløte og kjør til det skummer. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Skjær potetene i fire og anrett i dype tallerkener sammen med gravet breiflabb.
  2. Hell erteskum på siden og topp med erteskudd.

TIPS: Får du ikke tak i erteskudd, kan du bruke finstrimlede sukkererter.

Les også: