Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Råmarinert torsk med sprø agurksalat

Sitrusmarinert torsk med spicy agurksalat er friskt og godt, og kan lages i god tid før servering.

© Tia Borgsmidt

4 Personer

Dette trenger du:

Torsk

  • 300 g torskefilet uten skinn og bein
  • 3 lime, saften
  • 1 chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss sesamolje

Agurksalat

  • 1⁄2 agurk
  • 1 dl epleeddik
  • 50 g rørsukker
  • 1⁄2 ts rosépepper flaksalt
  • dill eller frisk koriander

Slik gjør du:

Torsk

  1. Frys fisken i min. 24 timer.
  2. Tin og skjær i skiver mens den er halvfrossen. Da er det enklere å få pene og tynne skiver.
  3. Legg torsken i en form.
  4. Del chili i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den.
  5. Bland limesaft, chili og ingefær til en marinade, og smak til med fiskesaus og sesamolje.
  6. Hell marinaden over fisken, dekk til og la stå kaldt i fire timer.

Agurksalat

  1. Skjær agurk i tynne skiver.
  2. Ha eddik og sukker i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.
  3. Knus pepperkorn og ha i laken. Avkjøl.
  4. Hell laken over agurkene og la dem gjerne stå en times tid.

Servering

  1. Anrett torsken på tallerkener med agurkskiver brettet pent sammen.
  2. Krydre med flaksalt og topp med dill eller koriander.

Relaterte artikler