
Råmarinert torsk med sprø agurksalat
Sitrusmarinert torsk med spicy agurksalat er friskt og godt, og kan lages i god tid før servering.
AvLone Kjær
4 Personer
Dette trenger du:
Torsk
- 300 g torskefilet uten skinn og bein
- 3 lime, saften
- 1 chili
- 1 ss revet ingefær
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
Agurksalat
- 1⁄2 agurk
- 1 dl epleeddik
- 50 g rørsukker
- 1⁄2 ts rosépepper flaksalt
- dill eller frisk koriander
Slik gjør du:
Torsk
- Frys fisken i min. 24 timer.
- Tin og skjær i skiver mens den er halvfrossen. Da er det enklere å få pene og tynne skiver.
- Legg torsken i en form.
- Del chili i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den.
- Bland limesaft, chili og ingefær til en marinade, og smak til med fiskesaus og sesamolje.
- Hell marinaden over fisken, dekk til og la stå kaldt i fire timer.
Agurksalat
- Skjær agurk i tynne skiver.
- Ha eddik og sukker i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.
- Knus pepperkorn og ha i laken. Avkjøl.
- Hell laken over agurkene og la dem gjerne stå en times tid.
Servering
- Anrett torsken på tallerkener med agurkskiver brettet pent sammen.
- Krydre med flaksalt og topp med dill eller koriander.