Fløtegratinerte agurker og hvit asparges med fjordreker
© Anders Schønnemann

Fløtekokt agurk og hvit asparges med bønner og fjordreker

Allerede etter sankthans er det slutt på de hvite aspargesene. Så nå er det på tide å prøve en deilig oppskrift som denne!

Fløtekokt agurk og hvit asparges med bønner og fjordreker

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du:

  • ½ stykk agurk
  • ½ ss salt
  • 1 dl kremfløte
  • 1½ dl ferskskskallede åkerbønner
  • 6 stykk hvit asparges
  • Salt og pepper
  • 150 g pillede fjordreker
  • Litt krydderurter til pynt

Slik gjør du det:

  1. Skjær agurken i 5–7 cm lange og ½ cm tykke staver. Fjern kjernene. Dryss med salt, og la dem trekke i 20 minutter.
  1. Skrell aspargesene, og del dem eventuelt i to. Ha dem i en gryte med fløte, og la dem småkoke i 2 minutter. Skyll agurkestykkene godt, og tørk dem.
  1. Ha agurkene i gryten med asparges, og la det småkoke noen minutter til aspargesene er møre.
  1. Kok bønnene møre i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet.
  1. Server agurker og asparges med hestebønner, fjordreker og litt urter.