Bacon af bananskralder
© Getty Images // Annick Vanderschelden

Ny type bacon tar TikTok med storm: Få oppskriften på bananbacon

Er du en av dem som mener at bacon nærmest er hellig og ikke skal endres ved? Gjør det likevel og prøv denne nye typen som har gått viralt - med god grunn.

Elsker du bacon men har også en drøm om å spise litt sunnere og mer bærekraftig? Frykt ikke - det er håp!

En ny type kjøttfritt "bacon" har gått viralt på det sosiale mediet TikTok, som (blant annet) er kjent for å være stedet der nye og overraskende mattrender dukker opp.

Og det er rimelig å si at denne faller inn under sistnevnte kategori. For det er mildt sagt overraskende at bananskall (ja, man kan spise dem) kan erstatte en så elsket matvare som bacon.

Likevel ser det ut til å være tilfelle.

Skal man dømme etter populariteten på TikTok, er det en trend som stadig flere omfavner, og til og med skeptikere har testet oppskriften og overgitt seg til alternativet som både er mindre belastende for blodårene og klimaet, ettersom det bokstavelig talt forvandler et avfallsprodukt til kulinarisk lykke.

Oppskrift på bananbacon

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 stykk økologiske bananer
  • 3 ss soya
  • ½ ts hvitløkspulver
  • 2 ts lønnesirup
  • ½ ts salt
  • ½ ts røkt paprika

Slik gjør du

  1. Rens bananskallene for rester av bananer, slik at de er helt rene og fri for tråder.
  1. Bland alle de resterende ingrediensene sammen i en bolle
  1. Mariner bananskallene i blandingen i 15 minutter.
  1. Stek skallene på høy varme i olje til de er sprø og karamelliserte.

Voila! Bacon med god samvittighet!

LES OGSÅ