Guide til et bærekraftig hjem

Her får du hjelp til hvordan du kan ta flere bærekraftige valg i innredningen.

Fokus på et bærekraftig hjem

Bærekraft har lenge vært en prioritet for norske og utenlandske designvirksomheter, men i 2019 ble det for alvor lagt vekt på bærekraft.

Men nå er det derimot på tide å tenke bærekraftig hjemme også. Derfor vil vi hjelpe deg med å ta bærekraftige valg i innredningen med denne guiden:

© Christina Kayser Onsgaard, Steffen Stamp og Andreas Mikkel Hansen

Tre

Tre finnes i et hav av forskjellige typer og kvaliteter, noe som gjør det lett å finne noe som passer inn i din innredning. Det er også et slitesterkt og fornybart materiale, som gjør det til et bærekraftig valg.

Bambus

… Er fra naturens side en hurtigvoksende gressart. Dette har flere designerbrands fått øynene opp for, noe som gjør bambus til et godt sted å starte hvis du vil innrede bærekraftig. Bambus er med tiden blitt et populært materiale – ikke kun i interiør, men også innenfor arkitektur og møbeldesign. Trenger du mer inspirasjon, finner du 10 grunner til å innrede med bambus hjemme her.

© House Doctor

Rotting

I likhet med bambus, er rotting et av naturens mest bæredyktige materialer, takket være dets lange holdbarhet. Videre er det et populært materialevalg, da rottingens naturlige fargevariasjoner sørger for et unikt og moderne uttrykk.

Ull

Da ull er et slitesterkt og motstandsdyktig materiale, er det et bærekraftig valg, da interiør i ull ikke skal utskiftes så ofte som annet materiale. Et ullteppe er derfor en god investering.

Se her for mer inspirasjon til hvordan du kan mikse materialer.

© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Gjenbruk

Hvis du ønsker en mer bærekraftig livsstil, så er gjenbruk et godt sted å starte. Tenk over hva du gjør med dine gamle møbler - skal de virkelig kastes? Kanskje noen små justeringer gjør at de kan overleve et par år til?

Gjenbruk gir både et sjarmerende og personlig uttrykk i innredningen. Se for eksempel dette drømmehjemmet, hvor gjenbruksmøbler har skapt det personlige preget.

LES OGSÅ