– Jeg har alltid jaktet på designskatter

Leiligheten til Francisco Dias er en skattekiste for interiørinteresserte! Vakker design kommer til sin rett i det fantastiske lyset.

Hjemmet hans er en scene
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

– Et hjem er en iscenesettelse av hvem vi er og hvem vi ønsker å være, sier Francisco Dias når han skal introdusere hjemmet sitt i Lugano i det sydlige Sveits. Han er utdannet arkitekt og jobber som scenograf og stylist.

Kjærligheten til god mat og hyggelige middagsselskaper dyrkes ofte ved spisebordet som Francisco har designet selv.

Sjekk ut disse fine spisebordene!

Stolene, DSW, designet av Charles og Ray Eames, er fra den amerikanske produsenten Herman Miller (i Norge er det Vitra som distribuerer disse). Tre store vaser i matt porselen fra Rosenthal står fint til pendellampen Glo-ball, designet av Jasper Morrison for Flos.

Skattekiste av minner
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Franciscos leilighet er innredet som en skattekiste av verdifulle minner fra hans livsreise, og objekter som avslører en stor lidenskap for kunsthistorie og design.

En dansk teakskjenk fra 1960-tallet, gamle tyske porselensvaser og et oljemaleri fra loppemarked er blikkfang i entreen. Et dekorativt frempek om hva som venter videre inn i leiligheten.

Få flere unike boligreportasjer på mail hver uke!

Stua er sekstitalls
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Da jeg først kikket på denne leiligheten, som ligger i øverste etasje i en bygård fra begynnelsen av 1900-tallet, ble jeg først bare motløs, forteller Francisco.

– Det var så mange elementer og detaljer jeg ikke likte. Men jeg måtte dra tilbake for å se på den tre ganger ... og for hver gang ble jeg stadig mer imponert over det fantastiske lyset, som takket være ti store vinduer fylte rommene fra morgen til kveld. Det var så forlokkende at jeg gikk med på å heller endre de tingene jeg ikke likte.

I stuen er det 60-tallet som står for showet. Den skulpturelle sofaen og lenestolen i forgrunnen er fra den prisbelønte serien Soriana, som ble formgitt av Afra og Tobia Scarpa i 1960 for Cassina. Skinnstolen La Fonda Chair, designet av Charles og Ray Eames i 1961, er fra den amerikanske produsenten Herman Miller.

Tulip-bordene ble designet av Eero Saarinen for Knoll i 1956. På gulvet ligger et marokkansk teppe fra Battilossi, og bildet på veggen, Huston, er av fotokunstneren Luciano Rigolini.

Pusset opp vegger og gulv
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Budsjettet var lavt, så det begynte med noen malingsstrøk her og der, og etter hvert kunne han gå løs på gulvene. Noen steder måtte det legges nytt, og andre steder kunne flotte originale tregulv hentes frem.

Og så viste det seg at det faktisk ikke skulle mer til for å gjenopprette leilighetens opprinnelige prakt.

Den ikoniske spisestuestolen Superleggera, designet av Gio Ponti for Cassina i 1951, representerer moderniseringen av italiensk design. I taket henger lampen Lorosae, designet av Alvaro Siza i 1999 for Reggiani.

House bird fra Vitra, designet av Charles og Ray Eames i 1950, står på peishyllen sammen en hvit 60-tallsvase.

Enkelt og elegant soverom
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Også soverommet er enkelt innredet – med et gjennomtenkt utvalg design. I hjørnet står stolen 68, designet av Alvar Aalto for Artek i 1935, og stålampen designet av Serge Mouille i 1953, fra produsenten med samme navn.

Sengen Nathalie, er av Vico Magistretti i 1978 for Flou, og det fargerike tibetanske gulvteppet er fra Battilossi.

HAR DU LYST PÅ en eksklusiv sengegavl? Sjekk ut denne gylne godbiten hos BoligPluss!