10 fargerike bad som vil inspirere deg!

Hvite fliser er trygt – men akk, så kjedelig! Her er 10 inspirerende bad som tar i bruk blått, rosa, grønt og gylne toner på en forbilledlig måte.

Lekre fliser gir wow-effekt
© Helenio Barbetta/ Living Inside

Lekre fliser gir wow-effekt

Det kan kanskje føles som et trygt og tidløst valg å gå for hvite fliser på badet. Men et helhvitt bad kan fort føles sterilt og kjedelig – og det skal så lite til for å piffe opp badet til en litt mer fargerik oase!

De tørrpressede majolicaflisene i hvitt, gult og svart skaper for eksempel wow-effekt på dette badet. Dette er en nær utdødd håndverkstradisjon som fortsatt utføres på Sicilia.

Resten av denne italienske ferieboligen har flere eksempler på lekre fliser (og fantastisk utsikt) – se hele huset her!

Marmor og mosaikkfliser
© Marco Bertolini/ Living Inside

Marmor og mosaikkfliser

Blått er en ideell farge på de fleste bad. Fargen i seg selv minner om vann og hav, samtidig som den er veldig lett å pare med andre farger – som her på dette lekre badet, som har detaljer i sennepsgult og brent oransje.

TIPS! Slik oppgraderer du badet uten å pusse opp.

Mosaikkflisene er originale håndlagde og på gulvet ligger detsiciliansk Breccia Verde-marmor. Vasken er også gammel, designet av Gio Ponti for Ideal Standard.

Delikat og feminint bad
© Mikkel Adsbøl

Delikat og feminint bad

Gyllen messing og dus rosa er en vellykket og delikat kombinasjon!

De to servantskapene er laget av Københavns Møbelsnedkeri i lett røket eik, med plater av grønn lavastein.

Vaskene er håndhugget granittstein, og armaturene er fra Toni. På veggen henger messinglamper, Bestlite BL7, fra Gubi og antikke franske speil.

Blågrønt retrobad
© Andreas Mikkel Hansen

Blågrønt retrobad

Vi får skikkelig retrofølelse av dette badet – på en god måte!

Det enkle badet har fliser i en kjølig blågrønn farge, noe som er et spennende innslag i det ellers svart-hvite interiøret i denne ferieboligen.

Hvit base med grønt krydder
© Mads Mogensen

Hvit base med grønt krydder

Dette i utgangspunktet hvite badet er sanselig innredet med grønne fliser innerst i dusjnisjen, og er gjort lunere med tregulv fra Dinesen.

Den gamle Hans J. Wegner- benken tilfører struktur og varme, mens knaggene i glass, Lecko av Tom Dixon, fungerer både som dekor og praktisk oppheng.

Armatur i vegg og dusj er MEM fra Dornbracht, servanten heter Metaphor og er fra Alape.

Mal veggene på badet!
© Alessandra Ianniello

Mal veggene på badet!

Har du vegger på badet som kan males? Da er det her du skal teste ut knæsje farger!

Risikoen for å gå lei er mindre i rom hvor du oppholder deg lite, og ingen kan vel være uenig i at et pistasjegrønt bad setter farge på tilværelsen?

Få inspirasjon til å teste ut årets trendfarger i denne saken hos BoligPluss!

Blått funkisbad
© Gert Skærlund Andersen

Blått funkisbad

Dette baderommet ligger i et oppusset funkishus, og stilen på badet passer som hånd i hanske til resten av boligen:

Det lille gjestetoalettet er nyrenovert i fin 30-tallsstil. De vakre, lyseblå flisene er bare lagt et stykke opp på veggen, noe som skaper en luftig romfølelse. Messing er en fin kontrast til blått.

Skapet i eik og speilet i messing er fra Københavns Møbelsnedkeri. Tilsvarende vask får du fra Made a Mano.

Bad i varme farger
© Mads Mogensen

Bad i varme farger

– Jeg ville skape en varm og taktil atmosfære, derfor brukte jeg et vevd tapet med gullglimmer i på soverommet, mens flisene på badet er med mønster som en kontrast til den rå betongen som er brukt på mange av de andre vegene i huset, sier Tala Mikdashi, som bor i dette lekre rekkehuset.

På badet er det mønstrede fliser på den ene veggen, ensfargede fliser på resten, et grep fra arkitekten for å skape maks kontraster.

Håndvaskene er fra Not Only White med armaturer fra Vola. Dots-knaggene på veggen er designet av Lars Tornøe for Muuto. Speilet på veggen er antikt.

Bad med godt humør
© Birgitta W. Drejer/ Sisters Agency

Bad med godt humør

Blir du ikke glad av å se dette badet? Her er blått og hvitt piffet opp med syregrønne detaljer, og den ene veggen ut mot stuen er erstattet av en delvis åpen trevegg.

Dette badet har nemlig fått en uventet prominent plassering i interiøret – med direkte innsyn fra stuen! To designere bor i denne leiligheten, og resten av de fantasifulle løsningene må du nesten bare se!

Unikt bad med mange farger
© Marco Bertolini/ Living Inside

Unikt bad med mange farger

Så lekkert kan det altså gjøres! Baderomsmøblene er hvite og fungerer som en rolig base. De petroleumsblå veggene er også rolige nok til å fungere ypperlig som bakteppe for kunst på veggene og de helt spesielle bruktfunnene som badet ellers er krydret med.

De kinesiske keramikk-krakkene fungerer som avlastningsbord for håndklær fra Missoni.

Få flere innredningtips i vårt nyhetsbrev!

Arvede håndklær i lin har plass på vintagestolen i messing, og en fargerik baderomsmatte setter prikken over den fargerike i-en.