© Helenio Barbetta

10 fargerike bad som vil inspirere deg!

Hvite fliser er trygt – men akk, så kjedelig! Her er 10 inspirerende bad som tar i bruk blått, rosa, grønt og gylne toner på en forbilledlig måte.

© Helenio Barbetta

Helt blått

Disse himmelblå mosaikkflisene sørger umiddelbart for å gi badet et preg av å være større.

Faktisk så har også forskningen vist at dette er den eneste fargen som gir følelsen av et større rom - så her er det bare å bli inspirert.

Soverommet og badet er plassert som en suite, hvor man har direkte adgang til dusejn fra rommet, og hvor man kan bevege seg videre innover rommet.

© Roberto Ruiz

Halvt om halvt

Tenk utenfor boksen - man behøver faktisk ikke bare velge èn farge. På dette badet har de gått for en vegg hvor den øverste delen er hvit og den nederste i en nydelig og avslappende terracotta.

Bli inspirert til å renovere ditt eget badeværelse, og gå for farger som enten skaper kontrast eller som harmonerer med hverandre.

Se mer fra den vakre ferieboligen her.

© Margaret M. Delange

Blått og grønt bad er skjønt

På dette badeværelset har den norske skuespilleren og regissøren Torstein Bjørklund gått for mosegrønne fliser og koboltblå vegger.

En lys fersken-nyanse preger andre deler av baderommet, og et rødt speil står som hovedrollen. Hvite detaljer er valgt i dusjen for å skape kontrast og spill.

Se flere bilder av badet og den fargerike Oslo-leiligheten her.

Rødt badekar

Dette badet er i seg selv ikke preget av farger, men snarere er badekaret satt i fokus.

Eieren har gått for en utradisjonell farge som vi sjeldent ser i badeværelser, men skaper desto ikke mindre et unikt og spennende uttrykk.

Speilet sørger for at badekaret får skinne, og gjøre dessuten hele rommet større. Både karet og armaturen er importert fra England.

Maritime vibber

Dette lille badet ble fullstendig fliselagt med det samme mønsteret både i taket, på veggene og på gulvet.

De håndmalte flisene med blå kryss gir assosiasjoner til sommer, hav og strandliv, og sørger dessuten for at rommet virker større.

Flisene er fra Made a Mano. Se resten av bildene fra det maritime badetrommet her.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvit base med grønt krydder

Fargevalg var en viktig vurdering å ta da paret skulle pusse opp dette badet. Valget falt på en lys og avslappende grønnfarge til badet, som komplimenteres av trematerialer og terazzofliser på gulvet.

Detaljer i dusjen og vasken er i messing, noe som gir et varmt utrykk til de hvite flisene, og som dessuten henter sollyset fra vinduet slik at badet umiddlebart får et lysere preg.

Duse toner

Farger behøver ikke nødvendigvis å være prangende. Gå eksempelvis for noen duse nyanser.

På dette badet har man gått for en lys rosa puddernyanse, som skaper en rolig harmoni sammen med den grå vasken og treverket.

På denne måten vil også lyset fanges og skape en avslappende atmosfære. Se resten av den fargerike boligen her.

© Andreas Mikkel Hansen

Bruk tapet

Hvem sier at badet må ha fliser eller våtromsplater? Gå for en tapet med et vilt mønster eller en spenstig farge!

På dette badet har de gått for en knallrosa tapet med flamingoer på. Hele rommet balanseres ut av den hvite konstrastveggen i dusjen.

Fargene fra tapeten blir dessuten hentet igjen i ulike detaljer på badet, blant annet i den svarte aramturen og den rosa dekoren.

Mal veggene på badet!
© Alessandra Ianniello

Mal veggene på badet!

Har du vegger på badet som kan males? Da er det her du skal teste ut knæsje farger!

Risikoen for å gå lei er mindre i rom hvor du oppholder deg lite, og ingen kan vel være uenig i at et pistasjegrønt bad setter farge på tilværelsen?

Blått funkisbad
© Gert Skærlund Andersen

Blått funkisbad

Dette baderommet ligger i et oppusset funkishus, og stilen på badet passer som hånd i hanske til resten av boligen:

Det lille gjestetoalettet er nyrenovert i fin 30-tallsstil. De vakre, lyseblå flisene er bare lagt et stykke opp på veggen, noe som skaper en luftig romfølelse. Messing er en fin kontrast til blått.

Skapet i eik og speilet i messing er fra Københavns Møbelsnedkeri. Tilsvarende vask får du fra Made a Mano.