© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Vitello Tonnato

Perfekt som forrett, og enkelte deler kan tilberedes på forhånd.

Vitello Tonnato

Luksusutgaven av den kjente italienske klassikeren vitello tonnato, som er tynne skiver kalvemørbrad, kremet tunfiskrøre og rucola.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Kalvemørbrand

  • ¼ kalvemørbrad, ca. 500 g renset kjøtt
  • ½ ss olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Tunfiskrøre

  • 57 g tunfisk
  • ½ ss olivenolje
  • ½ ss crème fraîche
  • Saft av 1⁄2 sitron
  • ½ ss kapers
  • Flaksalt og pepper

Servering

  • ¼ håndfull rucola Shiso (kan erstattes med andre urter eller karse)

Sånn gjør du

Kalvemørbrand

  1. Skjær sener og fett av kjøttet hvis det trengs.
  1. Krydre med flaksalt og pepper.
  1. Varm oljen i en stekepanne, og brun kjøttet.
  1. Stek det ferdig i ovnen ved 200 oC i cirka 10 minutter, eller litt lenger hvis du vil ha det gjennomstekt.
  1. Legg et klede over kjøttet, og la det hvile til det er kaldt.

Tunfiskrøre

  1. Drypp av tunfisken, og ha den i en bolle sammen med olje, crème fraîche og sitronsaft.
  1. Bruk en gaffel og mos fisken. Ønsker du at røren skal være helt jevn, kan du kjøre den i en blender.
  1. Smak til med kapers, flaksalt og pepper.

Servering

  1. Skyll rucolaen og tørk den.
  1. Skjær kjøttet i tynne skiver, og anrett med tunfiskrøre.
  1. Topp med rucola og urter.