
Tomat- og spinatsuppe med hvitløkbrød
Her pynter vi på tomatsuppen, den klassiske retten som de fleste kjenner og liker. Det hjemmelagde hvitløkbrødet smaker mye bedre enn de ferdigkjøpte.
AvTil 4 personer (20 minutter)
løk 1 stykk
eple 1 sykk
cherrytomater 3 bokser
grønnsakbuljong 2 dl
kremfløte 1 dl
spinat 200 gram, frisk
boller 4 stykk, gjerne italienske
smør 40 gram, mykt
hvitløk 2 fedd
olje
salt, pepper og sukker
Sett ovnen på 225?. Hakk løk og eple, og ha det i en kjele med olje. Tilsett tomater, buljong og fløte i kjelen, og la det småkoke ca. 10 minutter. Skjær dype snitt i hver bolle. Rør smøret med finhakket hvitløk, og ha litt hvitløksmør i hvert snitt.
Stek bollene gylne i ovnen. Smak til suppen med salt, pepper og sukker. Tilsett spinaten i kjelen, og rør forsiktig rundt. Hell suppen i dype tallerkener, og server med brødet til.