© Tia Borgsmidt

Confitert and med bjørnebær og epler

Confintert and hører ikke bare vinteren til. Vi serverer den med bakte rødbeter, en frisk eplesalat og en vidunderlig sherrysaus med bjørnebær.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Confiterte andelår

  • 2 confiterte andelår
  • Flaksalt og pepper
  • Noen kvister timian

Bakte rødbeter

  • 250 g rødbeter
  • ¼ dl olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Sherrysaus og bjørnebær

  • ½ løk
  • ½ fedd hvitløk
  • ½ ss smør
  • 1½ dl sherry
  • 1½ dl rødvin
  • ¼ l oksefond
  • Flaksalt og pepper
  • 12 g kaldt smør
  • 50 g bjørnebær

Eplecarpaccio & nøttevinaigrette

  • 2 epler
  • Litt karse

Slik gjør du

Bakte rødbeter

  • Skrell rødbetene, og skjær dem i grove biter. Vend bitene i olivenolje, og ha dem over i et ildfast fat. Krydre med flaksalt og pepper, og bak dem på 200 ºC til de er møre, cirka 30 minutter.

Sherrysaus

  • Skrell og hakk løken. Press hvitløk. Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk raskt. Tilsett sherry og rødvin, og kok inn til halv mengde. Tilsett fond, og kok igjen til det halve. Smak til med flaksalt og pepper. Ta sausen av varmen og pisk inn smøret i terninger. Ha i bjørnebær.

Nøttevinaigrette

  • Pisk ingrediensene sammen. Hakk nøttene fint og vend de i dressingen.

Eplecarpaccio

  • Skjær eplene i tynne skiver, og drypp sitronsaft over dem. Fordel dressingen i bunnen av et fat, og legg eplene i som takstein. Dryss karse over og krydre med pepper.

Confiterte andelår

  • Ta andelårene ut av fettet, og varm de i stekeovnen på 200 ºC i cirka 15 minutter til kjøttet er varmt og fettet har smeltet.

Servering

Anrett andelår med rødbeter og sherrysaus. Topp med timian og server eplecarpaccio ved siden av.