
Stekt foie gras med luftig vintersalat og tynne toastskiver
Stekt foie gras er godt til forrett med en enkel og frisk salat av rosenkål, purre, brønnkarse og rødbeter.
AvStekt foie grad med luftig vintersalat og tynne toastskiver
foie gras 4 skiver
hvetemel 4 ss
salt og pepper
- Skjær skiver av foie gras med en varm kniv, oppvarmet i kokende vann.
- Dekk skivene med hvetemel.
- Stek i en varm stekepanne i ca. 30 sekunder på hver side. Ta foie gras-skivene av pannen og strø på salt og pepper.
Toastskiver
loff 12 tynne skiver
olje 1 ss
Pensle loffskivene med litt olivenolje, og stek
på en rist i ovnen på 150° i 15 minutter.
Luftig vintersalat
rosenkålblader fra 10 rosenkål
purre 1, finsnittet
brønnkarse 1 potte
rødbeter 1
akasiehonning ½ ts
balsamico 1 ss
hvitløk ¼ fedd, knust
olivenolje 2 ss
pepper, svart, 1 knivsodd
salt
Blansjer rosenkålbladene og den snittede purren i 15 sekunder i lettsaltet, kokende vann. Karsen klippes av ved roten og skylles grundig. Skrell og skjær rødbetene i tynne fyrstikklignende staver.
Pisk sammen resten av ingrediensene, og vend inn grønnsakene. Server i separate boller med 3 krutonger og en skive stekt foie gras i hver.