
Béarnaisesaus - Slik lager du enkelt sausen på 10 minutter
Bearnaisesaus er velegnet til både kjøtt og fisk. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage sausen på under 10 minutter!
Av — 24. februar 2023Dette serverer du sammen med sausen
Béarnaisesaus passer helt ypperlig til alle typer kjøtt og fisk. Spesielt vil det være godt sammen storfe av typen entrecôte, indrefilet eller mørbrand. Men den aromatiske sausen vil også løfte ethvert måltid med både kylling, svin og en saftig laksefilet.
Imidlertid er sausen mer anvendelig enn de fleste tror, og i det siste har faktisk béarnaisesaus med pasta inntatt matbildet. Sausen vil dessuten være god som base i en sandwich, eller som en nyfortolket versjon av den klassiske egg benedict - med surdeigsbrød, avokado og egg.
Kan serveres både varm og kald
Béarnaisesaus kan serveres varm som kald, alt ettersom hva du skal servere den med eller hva du foretrekker. Skal vi tenke rent gastronomisk vil sausens aromaer rettferdiggjøres best når den serveres varm, men den distinkte smaken vil være minst like god kald.
Serverer du sausen til middag sammen med kjøtt eller fisk, er vårt beste tips å holde sausen varm, slik at retten ikke blir kald like fort. Serverer du imidlertid sausen sammen med en sandwich eller som dip til pommes frittes, kan sausen fint serveres direkte fra kjøleskapet.