Rådyrfilet
© bo-bedre.no

Rådyrfilet med savoykålsalpicon og jordnøttsaus

Det kan fort bli mye fet mat i desember - her er et lettere og lekkert alternativ. Til 4 personer.

Renskåret rådyrfilet 600 g
Rapsolje 2 ss

SAVOYKÅLSALPICON:
Paprika 2 stykk (ca. 300 g)
Fennikel 1 stykk (ca. 150 g)
Stangselleri 2 stenger
Rødløk 1 stykk (ca. 50 g)
Savoykålblader 5 stykk
Gressløk fersk, finhakket, 3 ss
Rosmarin fersk, finhakket, 1 ss
Limeskall fra ½ lime, revet
Hvitløk 1 fedd, knust
Oliven med sten, hakkede, 3 ss
Kapers 3 ss

JORDNØTTSAUS:
Smør 50 g
Salatløk 1/4, finhakket
Jordnøtter 1 ss, finhakkede
Olivenolje 1 ss
Soyasaus 1 ss
Hvitløk ½ fedd, finhakket
Brønnkarse 1 potte

• Savoykålsalpicon: Rens grønnsakene, og skjær paprika, fennikel, stangselleri og rødløk i ganske små terninger. Skyll kålbladene, legg dem i kokende lettsaltet vann og kok dem i ca. 3 min. Dypp bladene i kaldt vann, fjern stilkene og skjær bladene i små terninger. Bland alle ingrediensene sammen, og la salpiconen marinere i ca. 3 timer.
• Varm opp ovnen til 170 °C. Varm rapsoljen opp i en stekepanne – gjerne en som tåler å stå i ovnen. Brun fileten på alle sider, og stek dem ferdige i ovnen i ca. 15 min. Pakk rådyrfileten inn i aluminiumsfolie, og la den hvile.
• Jordnøtt saus: Smelt smøret i en liten tykkbunnet kjele. Surr løk og jordnøtt er ved svak varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsett olivenolje, soyasaus, hvitløk og sjyen fra steken.
• Hell en stor skje med jordnøtt saus over rådyrfi leten og server med litt brønnkarse og mye frisk og saftig savoykålsalpicon.