Sesongens saftige plommer kokes til en kompott som smaker godt til litt ost før desserten.
Av
Lone Kjær
— 06. oktober 2024
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
glass kompott
Plommekompott
1000
g
modne plommer
2
sjalottløk
2
ss
olivenolje
4
ss
balsamicoeddik
2
kanelstang
2
dl
rørsukker
Ost
2–3 forskjellige, gjerne både faste og myke
Plommekompott
Del plommene, og fjern steinen. Skjær deretter de halve plommene i to. Skrell og hakk løken.
Varm oljen i en liten kjele, og stek løken raskt. Tilsett plommene, vend det sammen, og la det steke litt til. Ha i balsamico, og la eddiken fordampe. Tilsett kanelstang og sukker, og la plommene småkoke på svak varme til de er møre. Smak eventuelt til med mer sukker. Er laken tynn, kan du ta ut plommene og koke videre til den tykner.
Bland lake og plommer, og sett det kjølig.
Anrett ostene på et fat, og server med plommekopotten ved siden av.
Kompotten smaker også godt over yoghurt og med valnøtter på toppen.