Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Pizza Bianca med manchego

Den herlige spanske fåremelkosten manchego er fast inventar på tapastallerkenen, og det er jo godt. Men den er faktisk også veldig god på pizzaen!

© Anders Schønneman

Til 4 personer
4 dl kaldt vann
25 g tørrgjær
2 ts fint salt
2 ss olivenolje
1 dl durumhvetemel
ca. 1 l hvetemel
200 g crème fraîche
250 g manchego-ost
basilikum
grønne og svarte oliven

Bland vann og gjær i en bolle, og rør det sammen. Ha salt, olje og durumhvetemelet i vannet. Rør så inn hvetemelet litt om gangen, til deigen blir jevn og smidig. Elt deigen godt sammen. Dekk deigen med plastfolie og sett den kaldt i 3-4 timer. Ta så deigen ut, del den i fire stykker. Rull emnene helt flate på et meldrysset bord. Sett ovnen på 250 grader. Hvis du har en pizzastein, la den stå inne. Smør crème fraîchen ut over hele pizzabunnene. Skjær ost i skiver, og fordel den på bunnene. Stek pizzaene gylne på steinplaten eller på en stekeplate. Sjekk fremgangen etter fem minutter, da bør de være ferdige. Server pizzaene med basilikum og oliven på toppen.

Relaterte artikler