Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Pastaskole med mateksperten: Slik lager du perfekt, hjemmelaget pasta

Gjør noe ekstra ut av måltidet ved å lage det helt fra bunnen. Her får du oppskriften på hjemmelaget pasta, som garantert vil være en stor hit hos gjestene.

Hjemmelavet pasta

© Tia Borgsmmidt

Pasta naturell

Antall: 4 personer

Dette trenger du

  • 300 g hvetemel, italiensk tipo 00
  • 3 egg, medium til store
  • 1 ts fint salt

Slik gjør du
1. Hell melet på bordet, og lag en fordypning i midten. Ha eggene i fordypningen, og dryss salt over.

2. Elt mel og egg sammen for hånd til deigen er fast og elastisk.

3. Når deigen er smidig og jevn, legger du den i en bolle med et fuktig klede over. La den hvile i cirka 45 min.

© Tia Borgsmidt - Her kan du se hvordan pastaen er laget trinn for trinn. Beskrivelsen for hvert trinn står i oppskriften.

Pastadeig med spinat

Antall: 4 personer

Dette trenger du

  • 125 g fersk spinat
  • 400 g hvetemel, italiensk tipo 00
  • 3 egg, medium til store
  • 1 ts fint salt

Slik gjør du
Skyll spinaten. Damp den i vannet som er igjen på bladene etter skyllingen. Klem ut alt vannet. Avkjøl spinaten og hakk den fint.

4. Hell melet ut på bordet, og lag en fordypning i midten. Knekk eggene og ha dem i fordypningen sammen med spinaten. Dryss litt salt over.

5. Bruk hendene og elt mel, egg og spinat sammen til deigen er elastisk og fast. Når den er smidig og jevn, legger du den i en bolle med et fuktig klede over. La den hvile i cirka 45 min.

Slik ruller du
6. Ha deigen over på bordet. Del den i fire like store emner, og trykk hver av dem litt flate. Deretter kjører du dem gjennom pastamaskinen. Velg det tykkeste trinnet først. Kjør pastaen gjennom maskinen, slik at den gradvis blir tynnere. Du kan velge å kjøre den gjennom bare én gang på hvert trinn, eller du kan gjøre det flere ganger. Hvis det er behov, tilsetter du litt mel underveis. Deigen skal være tynn, uten at den er for melet eller går i stykker.

7+8. Jeg pleier å gjøre ferdig ett emne om gangen. Når pastaen har riktig konsistens, kjører jeg den gjennom en siste gang, for eksempel til fettuccine eller tagliolini. Alternativt skjærer jeg pastaen til lasagneplater eller i brede bånd til pappardelle.

9. Heng gjerne den ferdige pastaen på et stativ, slik at den ikke klistrer seg sammen.

10. Hvis du lar pastaen tørke en times tid, kan du rulle den forsiktig sammen til «reder» etterpå.

Koking
Ha mye vann og rikelig med salt i en stor gryte, og sett den til kok. Når det fosskoker, har du i pastaen. Kok den i tre minutter, og hell av vannet.