Pannestekt kveite
© Christian Brun

Pannestekt kveite med grillet asparges og stekesjy

Lekker kveite til to personer.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g kveitefilet
  • 4 stykk grønn asparges
  • 4 stykk hvit asparges
  • 1 stykk sjalottløk
  • 1 bunt dill
  • 1 stykk sitron
  • Olje
  • 100 g smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Sett på en kjele med blansjeringsvann/kraftig saltvann, det skal fosskoke.
  • Skrell aspargesen, og ha den i det fosskokende vannet i 1 ½ – 2 min til den blir mør. Legg den så over i iskaldt vann.
  • Til denne retten trenger du to stekepanner. Kutt kveitefiletene i stykker. Stek dem i varm stekepanne med olje, salt og pepper. Stekes til de er gylne. Ha i smør, snu fisken og trekk stekepannen av varmen.
  • Ha i mye smør, ca. 50 g per person. Finhakk sjalottløk og dill, og ha det i smøret sammen med litt presset sitron. Ha litt soya i smøret. Dette gjøres samtidig som aspargesen grilles i en annen stekepanne.
  • Ha litt olje i pannen til aspargesen, så litt smør og salt og pepper.
  • Legg aspargesen på tallerkenen, og kveitestykket oppå, hell sausen fra kveiten over.

Du kan også pynte med litt rogn for å få litt fargekontrast på tallerkenen.