Pannestekt kveite med grillet asparges og stekesjy
Lekker kveite til to personer.
Av
Birgitte Schinrud Skjerven
— 18. mai 2010
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
400
g
kveitefilet
4
stykk
grønn asparges
4
stykk
hvit asparges
1
stykk
sjalottløk
1
bunt
dill
1
stykk
sitron
Olje
100
g
smør
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett på en kjele med blansjeringsvann/kraftig saltvann, det skal fosskoke.
Skrell aspargesen, og ha den i det fosskokende vannet i 1 ½ 2 min til den blir mør. Legg den så over i iskaldt vann.
Til denne retten trenger du to stekepanner. Kutt kveitefiletene i stykker. Stek dem i varm stekepanne med olje, salt og pepper. Stekes til de er gylne. Ha i smør, snu fisken og trekk stekepannen av varmen.
Ha i mye smør, ca. 50 g per person. Finhakk sjalottløk og dill, og ha det i smøret sammen med litt presset sitron. Ha litt soya i smøret. Dette gjøres samtidig som aspargesen grilles i en annen stekepanne.
Ha litt olje i pannen til aspargesen, så litt smør og salt og pepper.
Legg aspargesen på tallerkenen, og kveitestykket oppå, hell sausen fra kveiten over.
Du kan også pynte med litt rogn for å få litt fargekontrast på tallerkenen.