© Tia Borgsmidt

Løksuppe med ostekrutonger

Denne smakfulle løksuppen er superenkel å tilberede. Tilbehøret er sprø ostekrutonger som vi lager av daggammelt brød, en fin måte å unngå å kaste mat på.

Løksuppe med ostekrutonger

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Løksuppe

  • ½ kg løk
  • 25 g smør
  • 25 g bacon i terninger
  • ¼ dl balsamicoeddik
  • ½ l grønnsakbuljong
  • ½ håndfull frisk timian

Ostekrutonger

  • 200 g daggammel bagett eller surdeigsbrød
  • Olivenolje
  • 75 g grovt revet emmentaler, gruyère eller vellagret jarlsberg

Slik gjør du:

Løksuppe

  • Skrell løk, og skjær dem i tynne skiver.
  • Smelt smøret i en kjele, og stek løk og bacon på svak varme. Løken skal brunes litt, men ikke bli brent.
  • Hell i balsamicoeddik, og la det fordampe. Tilsett buljong og timian, sett på lokk, og la suppen koke på svak varme i cirka 15 min. Smak til med flaksalt og pepper, og ta ut timiankvistene.

Ostekrutonger

  • Riv brødet i munnfull-store biter, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Drypp olivenolje over.
  • Grill i ovnen i cirka 1 minutt, til brødbitene er sprø og gylne.
  • Ta ut brettet, og fordel den revne osten over brødbitene. Sett i stekeovnen igjen, og gi dem 30 sekunder under grillen, slik at osten smelter.

Servering

Fordel suppen i skåler, og topp med ostekrutonger og frisk timian.