Stekt torsk med sprøtt tilbehør av rosenkål og frø. Den svarte skålen er fra Notre Dame,skjeene fra Vigga Svensson, kjeramikktallerkener i flotte nyanser fra Rosanna Svensson, samt linduk fra Himla.
Stekt torsk med rosenkål, brunet smør og ristede frø
4 personer
Dette trenger du:
Ristede frø
1 ss. smør
2 ss. pinjekjerner
2 ss. gresskarkjerner
2 ss. solsikkekjerner
flasalt
Stekt torsk
400 g torskefilet uten skinn og ben
salt og pepper
1 ss. olivenolje
saft av 1 sitron
200 g rosenkål
100 g smør
*Fremgangsmåte:
Ristede frø
Smelt smøret i en panne og rist frøene i et par minutter. Pass på så de ikke blir mørke.
Krydre med salt og fjern pannen fra varmen.
Stekt torsk
Del fisken i porsjonsstykker og krydre den med salt og pepper.
Varm litt olje i en teflonpanne og stek fisken i 6-7 minutter totalt, eller helt til den faller i alt, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Vend fisken undervejs.
Skvis sitron over
Skjær av bunnen av kålen og del den i mindre biter.
Damp rosenkålen i ca. 1 min. og sett til side.
Brun smør i en liten gryte.
Servering
Anrett den stekte fisken på en tallerken med rosenkålen.