Fresh opp hjemme med vårens fineste farger!

Nå kan du virkelig fråtse i farger. Blått, rødt, grønt, gult og rosa – det vil ingen ende ta! Her er de aller fineste nyansene.

Rosa og gult
© Beckers

Rosa og gult

Våren er like rundt hjørnet. Vi er modne for nye impulser og farger som gjør oss lystige og glade. For noen holder det å ta inn en fargerik blomsterbukett, for andre må det males en hel vegg før man får den forandringen man ønsker. Heldigvis er trenden at vi tør mer og at vi er tro mot vår egen personlige smak.

Fargesetter i Beckers, Yvonne Karlsson, spår fortsatt lune og koselige fargekombinasjoner til våren, og gir verdenssituasjonen mye av grunnen til det.

– I urolige tider ser vi tendenser til at vi blir mer opptatt av å skape lune og koselige hjem. Det ser vi også nå, kombinasjoner av terrakotta, vinrødt, rødt, brunt og sennepsgult med tekstiler i velur eller andre myke materialer er aktuelt. Man ser også at fargekombinasjoner som tidligere ble sett på som vågale, nå blir brukt og fungerer veldig fint, som for eksempel rosa og gult, forteller hun.

Rødt og rosa er en deilig myk kombinasjon og brennhett akkurat nå. Gult bryter opp som aksentfarge og gir en følelse av 70-tallet. Veggen er malt med fargen Tegel 666, mens brystningen har fått den dypere fargen Torp 668 fra Beckers.

Synes du rødt er finest på møbler og detaljer? Se de fineste røde innslagene til hjemmet her.

Personlige fargevalg
© Nordsjö

Personlige fargevalg

Skal du male et rom i flere ulike farger kan det være lurt å ha en plan på forhånd. Hvitt binder korall, rosa og gult sammen og gjør helheten rolig selv om det er flere farger i samme rom.

Den bakerste veggen er malt med rosafargen B6.40.50, mens den nærmeste veggen har fått den sommerlige korallfargen C4.30.49 og den gule veggen er malt med G4.50.75, alle farger er fra Nordsjö.

Finn fargene som passer til din personlighet.

Rødt på rødt
© Fargerike Foto: Sveinung Bråthen Stylist: Christina Hærra og Siv Brenne

Rødt på rødt

Rødt er en spennende farge som vi har sett mer av den siste tiden, spesielt den varme duse rødtonen. Fargerike har kåret rødfargen til årets farge og skalaen spenner fra dyp burgunder til en helt signalrød nyanse som passer spesielt godt til vår og sommer. Er du av den modige typen tør du kanskje å male en hel vegg i fargen. Og tør du enda mer gir du møblene samme farge. For en effekt!

Fargen Markjordbær inngår i paletten Nostalgisk ro fra Fargerike og er malt på både vegg og stol og er en lystig og leken rødtone som egner seg godt på hytta.

LES OGSÅ: 10 typiske malefeil – slik unngår du dem

Havets farger
© Beckers

Havets farger

Å bruke samme farge på møblene som på veggen er en morsom måte å fargesette på, ifølge Yvonne Karlsen i Beckers.

– Farger som går ton-i-ton, bare med større eller mindre nyanseforskjeller fungerer ofte godt, mener hun.

Hennes tips er å velge få farger med noen kontraster.

– Mal kontrastene i samme tone som hovedfargen, bare i en mørkere eller lysere nyanse. Det skaper et ryddig og harmonisk uttrykk, tipser hun.

Blått er et sofistikert fargevalg! Med flere ulike grønntoner og gulldetaljer blir uttrykket vårlig og friskt! Veggen og hyllen er malt i fargen Himlavalv 746 fra Beckers.

Blå bølge
© Nordsjö

Blå bølge

Den blå fargebølgen er over oss og følger oss også inn i våren.

Blåfargen Denim drift er kåret til årets farge av Nordsjö og er en lun farge som er like fin på kjøkkenet, stua eller i barnerommet.

Få oversikt over blåfargene på BoligPluss.no.

Skogens farge
© Jotun/Sturla Bakken

Skogens farge

Grønt er en nøytralfarge som står fint sammen med de fleste farger. Dype grønnfarger som gjenspeiler den nordiske naturen med skog og mose gir en følelse av nærhet og trygghet. De gylne grønntonene gir oss energi, gir en følelse av vår og oppleves som frodige og lune.

Den dype grønnfargen 8469 Green leaf er slående vakker mot den gylne gråfargen 1973 Antikkgrå som brystningen er malt med, begge farger er fra Jotun.

Energigivende blågrønt
© Nordsjö

Energigivende blågrønt

Grønt har flere egenskaper og kan både virke beroligende og gi energi, alt ettersom hvilken nyanse man velger. De mer eksotiske nyansene som blant annet blågrønt oppleves som energigivende.

Avdempet luksus
© Nordsjö

Avdempet luksus

Farger med mye grått i oppleves som dempede og rolige, og trenger ikke være kjedelige. Veggene er malt med fargen ZN.02.73 fra Nordsjö, og er en dus lillafarge som er spennende og samtidig rolig. Svarte karmer og lister rammer inn fargen.

Klassisk og varm
© Jotun/Sturla Bakken

Klassisk og varm

De gråbeige fargene er nydelige og gjerne ton-i-ton med mørke eller lyse nyanseforskjeller. 233 Mohair fra Jotun er av den mørke nyansen og gir varme til en vegg.

Din favoritt-rouge!
© Jotun/Sturla Bakken

Din favoritt-rouge!

Fargen 2856 Warm Blush fra Jotun er lett å forelske seg i – og vanskelig å glemme! Den varme duse rødtonen har hint av rosa og minner litt om en god rouge. Den du ikke kan forlate huset uten. Sammen med en frisk grønntone kommer den enda bedre frem.