© Tia Borgsmidt

Stekt squash med burrata, ruccola og linser

Sesongens squash smaker herlig stekt i olivenolje. Den har en mild smak og får selskap av søte erter, bitter ruccola, frisk mynte og linser. Prikken over i-en er en kremet burrata.

Stekt squash med burrata, ruccola og linser

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g svarte linser
  • ½ stykk mellomstor squash
  • 75 g friske erter
  • 25 g ruccola
  • 1 ss olivenolje
  • ½ stykk sitron (riv skall og klem ut saften)
  • ½ stykk burrata
  • kvister frisk mynte
  • Litt olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

  • Skyll og kok linsene som angitt på pakningen. Hell deretter av vannet. Skjær squash i skiver. Skyll og tørk ruccolaen.
  • Varm oljen i en stekepanne, og stek squashskivene til de er myke. Vend skivene underveis, slik at de blir stekt på begge sider. Tilsett sitronskall og -saft, og vend inn linser og erter.
  • Krydre med flaksalt og pepper. Ta salatblandingen ut av pannen.
  • Drypp av burrataen. Skyll og hakk mynten.

Servering

  • Anrett salaten på et fat med erter, mynte og ruccola. Topp med burrata, og drypp litt olivenolje over. Krydre med flaksalt og pepper.

TIPS: Kok gjerne mer linser enn oppskriften tilsier. Resten kan du fryse, til senere bruk