Spicy bønnesalat med peanuts
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Oppskrift: Spicy bønnesalat med peanøtter

En smakfull bønnesalat som metter. Vi gir deg oppskriften her.

Spicy bønnesalat med peanøtter

Der er utrolig meget smag og mæthed i denne lækre, smovsede bønnesalat, som i øvrigt kun bliver bedre af at stå lidt, så bønnerne kan nå at trække smag.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 boks butterbeans eller kikerter
  • 1 boks blandede bønner
  • 1 stykk løk
  • 1 stykk chili
  • 1 stykk rød paprika
  • 2 stykk avokadoer
  • 1 håndfull persille
  • 2 ss peanøtter
  • 50 g ruccola
  • 100 g fetaost
  • Skall og saft fra en sitron
  • 3 ss olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

  • Skyll og tøm bønnene.
  • Skrell og hakk løken.
  • Del chilien, skrap ut frøene og hakk chilien fint.
  • Press hvitløken.
  • Skjær paprikaen i små terninger.
  • Halver avokadoene, fjern steinene og skjær avokadoene i terninger.
  • Skyll og hakk persillen.
  • Hakk peanøttene.
  • Skyll og la ruccolaen renne av.
  • Vend bønnene med løk, chili, hvitløk, paprika, avokado, persille og peanøtter.
  • Bland med smuldret fetaost og ruccola og smak til med litt sitronskall og -saft, olivenolje, salt og pepper.

Servering:

  • Anrett bønnesalaten på et fat eller i små skåler.

Her får du våre 10 beste oppskrifter på salat!