© Foto og styling: Stine Christiansen

Spaghetti al limone

Legg bort takeaway-menyen og nyt dette smakfulle måltidet som tar kort tid å lage, men som er proppfullt av smak.

"Spaghetti al limone" er beviset på at enkelt er godt!

Noen ganger trenger man ikke mer enn 5-6 ingredienser for å lage et deilig måltid med masse smak.

I dette tilfellet er det sitronen som spiller hovedrollen, persillen som gir et siste løft, men det er kvaliteten på osten som er avgjørende. Så kjøp en skikkelig parmesan!

Hvis du er flink på kjøkkenet, tar det ikke lenger tid å lage denne retten enn det tar å koke spaghettien al dente + 1 minutt.

Oppskrift på Spaghetti al limone

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g Spaghetti eller annen tynn pasta
  • Saft og skall fra en sitron
  • 37 g smør
  • ½ ss Olivenolje
  • ½ dl Pastavann
  • 25 g fintrevet parmesan
  • Salt og pepper
  • persille

Slik gjør du

  1. Kok pastaen al dente etter anvisning og hell av vannet, men behold 1 dl.
  1. Kok opp sitronsaft, sitronskall, smør, olivenolje og pastavann under omrøring til det dannes en lett kremet saus.
  1. Rør straks inn den nykokte pastaen med parmesan og smak til.
  1. Fordel i tallerkener, dryss over hakket persille og ekstra parmesan og server umiddelbart.