© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Salsiccia á la bolognese

Den italienske sasicciapølsen er blitt en stor favoritt hos mange. I denne oppskriften gir den en ekstra god smak til den fyldige, velsmakende sausen.

Salsiccia á la bolognese

Bolognese uten oksekjøtt? Ja takk, her er det den italienske pølsen salsicca som gir den fyldige sausen god smak.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Salsiccia á la bolognese

  • ½ løk
  • ½ rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ rød paprika
  • 1 ss olivenolje
  • 2 salsicciapølser
  • 1 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • ½ boks cherrytomater
  • ½ dl oksebuljong
  • ¾ dl rødvin
  • ½ ss balsamicoeddik
  • Flaksalt og pepper

Tilbehør

  • 150 g pasta
  • Litt parmesanost
  • ½ håndfull frisk basilikum

Sånn gjør du

Salsiccia alla bolognese

  1. Skrell og hakk løken.
  1. Del chilien, skrap ut frøene og hakk den fint.
  1. Press hvitløkfeddene.
  1. Del paprikaen, fjern frøstolene og skjær den i terninger.
  1. Varm oljen i en kjele og surr løk, hvitløk og chili til det er blankt og mykt.
  1. Tilsett paprika og stek en liten stund til.
  1. Skjær pølsene i småbiter, og ha dem i kjelen. Brun det godt.
  1. Ha i de tørkede urtene, cherrytomatene, buljong, rødvin og balsamicoeddik, og rør det godt sammen.
  1. La retten småkoke på svak varme uten lokk i cirka 10 minutter, til sausen har kokt litt inn.
  1. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Kog pasta som angivet på emballagen, og servér med salsiccia a la bolognese, revet parmesanost og basilikumblade.

Kok pastaen som angitt på pakken, og server med salsicca à la bolognese med revet parmesan og basilikumblader.

Skal retten serveres til gjester, suppler gjerne med ricotta smakt til med flaksalt og revet sitronskall, og drypp en god basilikumpesto over.