Rødbetebiff med pepperrotkrem, sprøstekte kapers og flarn

Husker du rødbetebiffen fra 1970-tallet? Den gamle vegetarklassikeren vender tilbake – i en litt mer innovativ og smaksrik form.

© Stine Christiansen

6 personer

Dette trenger du:

Flarn

  • 1 dl vann
  • 80 ml smaksnøytral olje
  • 16 g hvetemel
  • 4 g mørkt maltmel

Rødbetebiff

  • 1⁄2 kg små rødbeter
  • 1 rødløk
  • 1 eple
  • 1 ss revet pepperrot
  • 3 cornichoner/sylteagurk
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss olivenolje salt og pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss revet pepperrot
  • 1 lite glass salte kapers
  • 25 g smør
  • løpstikke og dill grovkvernet pepper

Slik gjør du:

Flarn

  1. Bland alle ingrediensene.
  2. Ha en spiseskje med røre i en varm panne, og stek til det har dannet seg små hull og alt vannet er fordampet, ca. 3 min.
  3. Løft opp flarnet og stikk ut figurer med pepperkakeformer. Bruk eventuelt en skarp kniv om formen ikke er skarp nok.
  4. Legg flarnfigurene på bakepapir og stek ferdig resten av røren på samme måte.
  5. Flarnene kan lages i forveien og oppbevares i en tett boks.

Rødbetebiff

  1. Skrubb rødbetene godt, pakk dem inn i folie, og bak dem på 180° i ca. 1 time.
  2. Fjern skinnet, skjær betene i litt mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med rødløk, eplebåter, pepperrot og cornichoner.
  3. Mal til en grov deig, og smak til med dijonsennep, olivenolje, salt og pepper.
  4. Pisk fløten til krem og vend inn pepperrot.
  5. Skyll saltet av kapersene, tørk dem med tørkepapir og stek dem sprø i smør på kraftig varme.
  6. Form seks små rødbetebiffer og legg dem på tallerkener.
  7. Ha litt pepperotkrem på toppen og rundt.
  8. Dryss med kapers og pynt med krydderurter, pepper og flarnfigurer. Server med en gang.