Pasta med forårsgrønt
© Stine Christiansen

Oppskrift: Pasta med posjert egg og knust, sprø panchetta

Utforsk det italienske kjøkkenet med denne oppskriften, hvor paste med vårgrønnsaker komplimenteres av et posjert egg og sprø panchetta.

Pasta med vårgrønnsaker, posjert egg og sprø panchetta

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du

  • 75 g sukkererter
  • ½ bunt vårløk
  • ½ bunt grønne asparges
  • 12 g smør
  • Salt og kvernet pepper
  • 200 g pasta
  • 2 egg (M/L)
  • ½ ts eddik
  • ⅓ dl olivenolje
  • 7½ g persille
  • 2½ g purre
  • 2 skiver pancetta
  • Parmesan og urter

Sådan gør du

  • Skjær sukkerertene på langs.
  • Kutt vårløk og asparges i litt mindre biter.
  • Sauter grønnsakene 1-2 min. i smør og smak til med salt og pepper.
  • Kok pastaen al dente i henhold til anvisningene på pakken.
  • Bland olje, persille og gressløk.
  • Kok opp en gryte med vann og tilsett 1 ts eddik og litt salt. eddik og litt salt.
  • Visp vannet godt, knekk eggene og legg dem i vannspiralen.
  • La det småkoke i ca. 3 minutter.
  • Bland den nykokte pastaen med grønnsakene og fordel den i dype tallerkener.
  • Drypp over olje og legg eggene på toppen.
  • Dryss over knust pancetta, rasp litt parmesan og pynt med urter.
  • Server med en gang.