Lammekrone med saltbagte kartofler
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Lammecarré med erter a la francaise, rødvinssaus og saltbakte poteter

Lammecarré er noe av det beste og møreste kjøttet man kan få, og smaker fantastisk. Det helstekte kjøttet er perfekt til en festlig aften sammen med venner og familie.

Lammecarré med erter a la francaise, rødvinssaus og saltbakte poteter

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Saltbakte poteter

  • 300 g små poteter
  • 1 ss olivenolje
  • flaksalt
  • kvister frisk rosmarin

Lammecarré

  • 1 lammecarré
  • flaksalt og pepper
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss smør

Rødvinssaus

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl fond
  • 25 g smør

Ærter a la francaise

  • ½ banansjalott
  • 1 hjertesalat
  • ½ ss olivenolje
  • 25 g bacon i terninger
  • 150 erter, tinte
  • litt vineddik
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du

Saltbakte poteter

  1. Sett stekeovnen på 200 o C varmluft.
  1. Skrubb og tørk potetene.
  1. Vend potetene i olje, og fordel dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss med flaksalt og legg i rosmarinkvistene.
  1. Rist potetene godt, og stek i cirka 30 minutter til potetene er gylne.

Lammecarré

  1. Klapp kjøttet tørt, og bruk en skarp kniv og lag kutt i fetthinnen uten å skjære ned til kjøttet.
  1. Krydre med flaksalt og pepper.
  1. Varm olje og smør i en stor stekepanne, og brun kjøttet godt på begge sider.
  1. Legg det over i en ildfast form, og stek ferdig i ovnen ved 200 o C varmluft i cirka 15 minutter (rød/rosa) – litt lenger hvis du ønsker det gjennomstekt.
  1. La kjøttet hvile under et klede innen du skjærer det opp.

Rødvinssaus

  1. Ha balsamicoeddik i en kjele, og kok inn til halv mengde.
  1. Tilsett rødvin, og kok inn til det halve.
  1. Ha deretter i fond, og kok igjen inn til halv mengde.
  1. Tilsett smøret i sausen rett før servering.

Erter a la francaise

  1. Skrell og hakk løken.
  1. Del salaten i blader, skyll og tørk bladene godt.
  1. Varm oljen i en panne, og stek bacon nesten sprøtt. Ha i hakket løk, og stek en liten stund til.
  1. Tilsett erter og salatblader, og vend det raskt inn.
  1. Smak til med vineddik, flaksalt og pepper, og ta salaten ut av pannen.

Servering

  1. Anrett ertesalat på tallerkener med skiver av lammecarré og litt rødvinssaus. Server potetene ved siden av.