Grønn risotto med asparges

Du kjenner sikkert denne lekre, kremede risottoen - men har du prøvd den i en grønn variant?

© Lene Samsø

Grønn risotto med asparges

Server risottoen som hovedrett eller forrett. Bruker du den som forrett, er det nok til 4–6 personer. Spinaten kan utelates, men risottoen blir ikke like grønn og fin uten.

Dette trenger du:

  • 2 dl risottoris
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakkede
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 dl hvitvin
  • ca. 5–6 dl lunken kylling- eller
  • grønnsaksbuljong
  • 1 neve spinat1 bunt asparges, 250 g
  • 1 ss kaldt smør
  • 100 g revet parmesan
  • salt og pepper
  • ev. mer parmesan

Slik gjør du:

  1. Surr ris, løk og hvitløk i smør og olje. Det skal ikke få farge, men kan gjerne surre i 4–5 min. under omrøring.
  2. Tilsett hvitvinen litt om gangen, og fortsett deretter med varm buljong til risen er kremet, men fortsatt har tygge- motstand.
  3. Kjør resten av buljongen og spinat i blenderen.
  4. Brekk av endene av aspargesene og kast dem.
  5. Skjær aspargesene i skrå skiver, og ha dem i risottoen i 1 min., før du vender inn spinatbuljong og en klatt smør. Ta den av varmen.
  6. Vend i parmesan, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart, med masse pepper og revet parmesan til.

TIPS: Risottoen kan toppes med et stykke stekt fisk eller skalldyr.